Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csinál a pszichiáter?...

Mit csinál a pszichiáter? Olvasd tovább

Figyelt kérdés
Nem bírok a dolgaimra figyelni, mindennel le vagyok maradva, nem szeretem magam, folyton bőgök, gyakran egy fuldoklós izé elkap amikor sikítanom és sírnom kell és nyomást érzek a mellkasomban, vagdosom magam és ebben a hónapban háromszor próbáltam öngyilkos lenni, de mindig túléltem (egyedül voltam, senki sem talált rám, hanem másnap felkeltem). Kívánom az öngyilkosságot, a szenvedélyemmé vált, mindig, ha túladagolom a gyógyszert, egy izgatott öröm fog el, hogy végre meghalok és csalódott vagyok, amikor nem. Mindez akkor történik, amikor a hirtelen pánikszerű félelem és rosszkedv elönt, de amikor jó kedvű leszek, látom, hogy ez így nem jó. Nem akarom ismerősök között terjeszteni, hogy begyogyóztam... Járok pszichológushoz és jó meg minden, de ugyanúgy jönnek ezek a pánikos izéim. Kitaláltam, hogy lehet elmegyek pszichiáterhez. Nekem mesélte egy ismim, hogy ő volt egynél, de annyiból állt a foglalkozás, hogy késve fogadta, végig dumálta telefonon az egészet és amikor épp ráért akkor leordította a fejét az ismerősömnek, hogy "Te egy elkényeztetett taknyos vagy". Na ebből köszönöm, nem kérek. Szóval mire lehet számítani egy normális pszichiáternél? Mit csinálnak ott? Az is olyan beszélgetős izé, mint a pszichológus? Egyeltalán, mi a reális ár, amit elkérhet? Nem mintha milliómos lennék, hogy tudnám fizetni :D

2013. okt. 20. 16:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Pszichológus és pszichiáter között az a különbség, hogy a pszichiáter orvos is, így írhat fel gyógyszert. Szerintem minden féleképen menjél el pszichiáterhez. Azt nem tudom, hogy mit csinálna veled, de beszélgetést ő is kezdeményezne veled. Gyógyszeres kezelést ha lehet és van ezen kívül más fajta lehetőség, terápia akkor ne vállald be, mert ez nem megoldás csak a tünetek enyhítését szolgálják. A probléma attól függetlenül ugyanúgy megmarad.
2013. okt. 20. 17:16
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. okt. 20. 17:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Pont fordítva van! A gyógyszer a tünetek enyhítésére van, pszichés betegség csak pszichés módszerekkel gyógyítható. A gyógyításhoz kiképzett pszichoterapeuta (lehetőleg integratív) szükséges.

Amelyik pszichológus csak beszélget, valószínűleg nem kiképzett pszichoterapeuta, esetleg kognitív t.

2013. okt. 20. 21:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Hajlamosak mindenre gyógyszert írni, még arra is, amit máshogy is meg lehet oldani.
2013. okt. 20. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!