Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kigyógyulhatok ebből magamtól?

Kigyógyulhatok ebből magamtól?

Figyelt kérdés

Kényszeres hazudozó vagyok már elég régóta. Oda jutottam, hogy nagyon bánt az egész, és szeretném abbahagyni. De nem szeretnék orvoshoz menni, és azt sem szeretném, ha lebuknék. Szerintetek elég a leszokáshoz nagyon erős akaraterő?

Amúgy elég erős akaratú vagyok az élet más területein. 18 éves vagyok, és ahogy egyre felnőttebbül viselkedem, egyre jobban érzem, hogy milyen gáz vagyok, és örökre meg szeretnék szabadulni ettől az egésztől.

Segítsetek légyszí!

2009. nov. 11. 20:22
 1/5 anonim válasza:
100%
Próbáld meg erős akarattal,és odafigyeléssel!Ha végképp nem megy akkor fordulj orvoshoz,nem kell félned nem fog kiderülni,mert az orvos titoktartásra köteles!
2009. nov. 11. 20:26
 2/5 A kérdező kommentje:

Igaziból az orvos dolog terén a gyógyszerektől rettegek. Mert amúgy teljesen normálisan élem az életem, vannak barátaim, akiknek nem hazudok (csak otthon hazudok:( ), meg tanulok is tök normálisan. Szóval úgy érzem, hogy a gyógyszerek elcsesznék az életem, mert rengeteg mellékhatásuk van, meg iszonyúan le lennék törve, hogy azzal a tudattal kell élnem, hogy gyógyszereznem kell magam, mert nem voltam képes leszokni egy kényszeres baromságról.

Amúgy általában olyanokat hazudok, amiket szeretnék, hogy igaz legyen. De oda eljutottam, hogy igyekeztem úgy hazudni, hogy az összehazudott helyzet összefolyjon a valósággal, és egyszer csak nem kényszerülök rá.

2009. nov. 11. 20:32
 3/5 anonim válasza:
Ha végképp nem megy akkor fordulj pszichológushoz,mert ő csak beszélgetéssel próbál segíteni,és gyógyszert nem írhat fel (csak a psziciáter)!!Egyébként sem gondolnám,hogy ezt gyógyszeresen lehet kezelni,tehát ne félj!És sok erőt kívánok neked!!
2009. nov. 12. 09:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia! Én is ugyanezzel a problémával küzdök :(
2009. nov. 14. 11:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Miért hazudsz, vagy mit hazudsz? Úgy értem, sztorikat mesélsz magadról, amik nem igazak, de jobbnak tüntetnek fel, mint amilyen vagy? Esetleg elszórod a pénzt, és ki kell találnod dolgokat, hogy mire költötted? Vagy le kell tagadnod rossz jegyeket? Vagy egyszerűen képtelen vagy azt mondani, ami a valóság?
2009. nov. 14. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!