Mit tegyek ha öngyilkossági gondolataim vannak?
Egyrészt a helikopterszülő apám elől nem nagyon tudok menekülni, másrészt kb. az egyetlen szórakozási lehetőségem az internet egy eléggé instabil kapcsolaton keresztül, harmadrészt PTSD-től szenvedek.
Az utolsó lehetőségem az elhúzásra pár napja lett volna, ha az előző munkahelyem kiutalta volna a pénzt, de egy hiba miatt ez nem történt meg, csak jövő hónapban, ha egyáltalán utalják. És így nem lett egyszerre elegandő pénzem egyszerre (a 80 000 es diákhitel és a kb 50 000 es fizetés elég lett volna az első hónapra, utána még munkát is könnyebben találtam volna), így meg kajára megy el, mert otthon vagy alig van, vagy valami ehetetlen + az útiköltség, mert még erre sem kapok egy vasat sem, utazgathatok napi 5 órát, közben még tanulni sem tudok, mert kinyiffant a laptopom akkumulátora köszönhetően apámnak.
Próbáltam megint munkát keresni, de nem találtam. Szinte bármit elvállalnék, még a legalitása sem igazán érdekel már. De sajnos ez nem sikerül. Ott rontottam el, hogy nem tudtam a nyári munkám miatt felvenni egy hosszabb távút, ami még jobban is fizetett volna. Mondjuk apám nem is akarja, hogy dolgozzak, mert félt, de mitől azt én nem tudom.
Mit tegyek? Pszichológus kilőve, mert apáméknál nagyon nagy botrányt kavarnék vele. Amúgy Budapesten tanulok programozónak és Nógrád megyében élek. Én már lassan csak ezt az egy kiutat látom a pokolból.
22/F
Szia!
Szerintem először is nyugodj meg, ne törd ilyesmiken a fejed, hogy öngyilkosság. Mindig van kiút! Bizony, azt elismerem, hogy munkát találni nehéz, de keresgélj tovább, mindig vannak az aprod.hu-n, expressz.hu-n is állásajánlatok, újságokban is. Próbálkozz előbb-utóbb sikerrel jársz. Úgy látom, hogy Édesapád fontos szereplője az életednek. De ez a Te életed, te döntsd el, hogy mit szeretnél csinálni, és azt is te érzed, hogy mire van szükséged!Ha úgy érzed, hogy egy pszichológus könnyíteni tudna az állapotodon, akkor keress fel egyet. Erről nem kell feltétlenül tudni az Édesapádnak... Vannak hullámvölgyek az életben, együtt kell élni velül:/ Hogy mit tegyél? Légy erős, meglátod, következő hónapban megkapod a pénzed, és minden jobb lesz. Fel a fejjel!
Az első válaszoló megírta a lényeget, csak egy-két dolgot tennék hozzá a tanácsaihoz.
Nagyon úgy tűnik, hogy apád nem hajlandó tudomásul venni, hogy felnőttél, és lassan a saját lábadra állsz. Nem akar elengedni. Ez pusztán önzés, ami nem tudatos, és azzal mismásolja el, hogy azt mondja: "félt" téged. A pszichológussal való kapcsolat számára azt jelezné, hogy valamit elrontott, amivel persze nem hajlandó szembesülni. (Ezek tipikus elnyomó reakciók.) A legjobb lenne számodra egy kollégiumi szállás, hogy az önállósodásod töretlenül haladjon előre. Ezzel csökkenne a lelki nyomás az apai oldalról. Ha a kolesz nem megoldható, a pénz, amit utazásra költesz, talán elég lenne az önrészhez egy közös albérletben az iskolatársaiddal vagy más diákokkal.
Az vicces, hogy azt tanácsolom, mellőzd az internetet, és ne virtuális kapcsolatokat teremts, de ez legalább olyan fontos, mint az előzőek. Nem akarom taglalni milyen veszélyei vannak. A környezetedből keress barátokat, akikre - adott esetben - számíthatsz! A pszichológus segítséget Budapestről kellene beszerezned, apád azt nyilván nem tudná ellenőrizni. Nyugodtan kérj segítséget (bármiben) valamelyik tanárodtól is, biztos lehetsz benne, hogy nem fog elutasítani!
Ne csüggedj, a helyzeted messze nem reménytelen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!