Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Jól sejtem, hogy durva szociál...

Jól sejtem, hogy durva szociális fóbiám van?

Figyelt kérdés

Úgy 4-5 éve kezdődtek a problémák, már akkor nehezem mozogtam emberek között,nyilvános helyen. Rosszul voltam már az utcán, vagy a boltban. Mára egyáltalán nem merek kimenni a házból. Utoljára augusztusban voltam házon kívül. A barátaimmal sem merek találkozni. Pár napja rendeltem valamit a netről és szorongással töltött el, hogy nekem át kell vennem a csomagot, találkoznom kell a futárral és ki kell tennem a lábamat a házból. Na ez már nekem is sok volt, hogy komolyan már itt tartok? Eddig csak halogattam a dolgot, hogy majd holnap össze szedem magam és elkezdek rendesen élni. De nem tudok belevágni. A családommal lakom, ami nem túl megfelelő számomra, de odáig sem jutok el hogy munkába álljak. (A családom semmit nem vesz észre, nem tudom miért. Viszont elvárják hogy menjek most már dolgozni, szóval szorul a hurok.) Talán az lenne az ésszerű, hogy pszichológushoz menjek, vagy valahova ahol segítenek. De kicsit ellentmondásos a dolog, hisz ahhoz el kell mennem itthonról és személyes kontaktusba kell kerülnöm emberekkel. Ez meg ugye nem megy. Azt hozzáteszem, hogy nem élvezem a magányt, nagyon hiányzik hogy legyenek mellettem emberek. Barátok is és egy társ is. De képtelen vagyok ilyen kapcsolatokat működtetni:(

20+/L

2013. okt. 17. 17:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Hol laksz kérdező? Elmennék hozzád beszélgetni, ha fogadsz. :) F
2014. febr. 4. 19:37
 12/20 A kérdező kommentje:
Te a 7-es,9-es válaszoló vagy?
2014. febr. 5. 07:33
 13/20 anonim ***** válasza:
Nem, eddig még nem válaszoltam a kérdésre, csak a figyelt kérdések között volt.
2014. febr. 5. 09:58
 14/20 anonim válasza:
Miért, ha a 7-es, 9-es lenne, akkor mit válaszolnál? :)
2014. febr. 6. 18:07
 15/20 A kérdező kommentje:

A 7,9-esnek azt mondanám, hogy először beszélgessünk neten keresztül és utána meglátjuk jó lenne-e találkozni egymással. Ha jól sejtem ő hasonló gondokkal küzd, mint én.

De a 11,13-masnak is ezt mondom. Illetve kérdezem, hogy miért szeretnél beszélgetni?

2014. febr. 7. 07:24
 16/20 anonim ***** válasza:
Írtam privátban. (11,13)
2014. febr. 7. 13:26
 17/20 anonim válasza:
Nekem is ilyesféle a bajom.. Félek az emberektől. Attól is kiráz a hideg ha az utcán mellettem mennek el, mindent megteszek, hogy ne úgy legyen. Lehet ez fura, de... :C
2014. ápr. 25. 17:11
 18/20 anonim ***** válasza:
Nekem is, és mostanában egyre többször. :(
2014. ápr. 25. 18:19
 19/20 anonim válasza:
Sokáig keresgettem neten mire rátaláltam erre bejegyzésre. Nekem is pontosan ezek a tüneteim. Angliából jöttem haza karácsonyra elég rossz állapotban (hosszú sztori) édesanyámhoz és bátyámhoz. Azóta nem merek kimenni a házból, nem merek senkivel találkozni, mindenkit megpróbálok lerázni aki keres, még attól is félek, hogy valaki meglát. Mindentől félek. Semmit nem mozgok, semmit nem tudok csinálni, teljesen elhagytam magam. Eddig próbáltam elhitetni anyuékkal, hogy nincs bajom, csak itthon akarok lenni, de mostmár eltelt 5 hónap és semmit nem változok. Anyuék is nagyon rossz állapotba kerültek a helyzetemtől és nem tudok semmit tenni.
2014. máj. 30. 14:42
 20/20 anonim válasza:
Hát nézd, rajtad szerintem az segítene, hogy ha elmondanád egy jóbarátodnak azt, hogy mi van veled. Ha tényleg jó barát, akkor segíteni fog. Barátnőd akkor nincs is gondolom? Lényeg hogy meg kell osztanod valakivel ezt, és kezdetnek jó, hogy kiírod itt magadból, de a megoldás csakis a személyes kontaktusban rejlik.
2014. jún. 1. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!