Jól sejtem, hogy durva szociális fóbiám van?
Úgy 4-5 éve kezdődtek a problémák, már akkor nehezem mozogtam emberek között,nyilvános helyen. Rosszul voltam már az utcán, vagy a boltban. Mára egyáltalán nem merek kimenni a házból. Utoljára augusztusban voltam házon kívül. A barátaimmal sem merek találkozni. Pár napja rendeltem valamit a netről és szorongással töltött el, hogy nekem át kell vennem a csomagot, találkoznom kell a futárral és ki kell tennem a lábamat a házból. Na ez már nekem is sok volt, hogy komolyan már itt tartok? Eddig csak halogattam a dolgot, hogy majd holnap össze szedem magam és elkezdek rendesen élni. De nem tudok belevágni. A családommal lakom, ami nem túl megfelelő számomra, de odáig sem jutok el hogy munkába álljak. (A családom semmit nem vesz észre, nem tudom miért. Viszont elvárják hogy menjek most már dolgozni, szóval szorul a hurok.) Talán az lenne az ésszerű, hogy pszichológushoz menjek, vagy valahova ahol segítenek. De kicsit ellentmondásos a dolog, hisz ahhoz el kell mennem itthonról és személyes kontaktusba kell kerülnöm emberekkel. Ez meg ugye nem megy. Azt hozzáteszem, hogy nem élvezem a magányt, nagyon hiányzik hogy legyenek mellettem emberek. Barátok is és egy társ is. De képtelen vagyok ilyen kapcsolatokat működtetni:(
20+/L
A 7,9-esnek azt mondanám, hogy először beszélgessünk neten keresztül és utána meglátjuk jó lenne-e találkozni egymással. Ha jól sejtem ő hasonló gondokkal küzd, mint én.
De a 11,13-masnak is ezt mondom. Illetve kérdezem, hogy miért szeretnél beszélgetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!