Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van ilyen, hogy 16évesen...

Van ilyen, hogy 16évesen alkoholista?

Figyelt kérdés

Van egy barátom aki 16 éves, és kicsit elszállt vele a ló. Eleinte csak pénteken ivott, akkor is alig 2-3 sört. Azóta eltelt 1,5 év és egyre rosszabb. Nem hogy 2-3 sör és elég, hanem ez már kb a napi adag, péntekenként a 2literes keverés amiböl lesz 4 a folytatása, amibol akár megiszik még egy ilyen 4litereset és akkor kezdi érezni, hogy ivott valamit.

Napról napra így megy, már suli után is rendszeresen mondja, hogy vegyünk, ha nincs pénze akkor kölcsönkér, megkockáztatom lop is otthonról, hogy vehessen piát. Mindig mondom neki, hogy ez alkoholizmus, de mindig mondja, hogy ez más, mert minden nap nem iszik. Pedig tudom, hogy legalább 1 sört vagy 1 felest leküld mindennap. Kérdeztem azt is, mire jó ez neki, mire a válasza az volt, hogy "így leszarok mindent". suliba is már csomo igazolatlanja van.Nem jár be mert olyan részeg volt előző este hogy nem képes felkelni, vagy mert suli helyett is iszik... Mit tudok tenni, hogy segítsek?

2009. nov. 11. 10:21
 1/5 anonim válasza:
Szia!! Nekem a volt férjem volt ilyen. Most vagyok 24. Sajnos, ha ő maga nem ismeri be a hibáját, akkor te nem sokat tudsz tenni. Esetleg, ha beszélnél a szüleivel, vagy a tanárokkal, lehet, hogy ők tudnak segíteni. Mivel még nincs nagykorú, elmehetsz a családsegítő hivatalba, ők foglalkoznak ilyesmivel, egyik ismerősöm is ott dolgozik. Remélem tudtam segíteni! Kitartást és sok erőt kívánok! Szükséged lesz rá...
2009. nov. 11. 10:29
 2/5 anonim ***** válasza:
54%

Hát, már nagyon szépen közeledik affelé hogy totál alkoholista legyen. Biztos tudod róla hogy ő mit szeret, mire vágyik. Teszem fel, csak példa: a barátod mindig is egy úgy kocsit akart. Akkor mondod neki hogy" haver, ennyi piának az árából már jogsira is tudnál gyűjteni amit mindig is szerettél volna." És akkor győzködöd hogy válasszon, vagy arra gyűjt amire régóta vágyik vagy tönkre vágja a fiatal korát ilyn szarsággal. Ez a jogsi csak tényleg példa volt, csak ezzel akartam szemlélteni. Vagy azt is lehet neki mondani hogy " anyukádék erre neveltek fel, hogy hogy ilyen piás állatá válj??

Meg hasonlók. Jesszusom 16 éves, hihetetlen...

Remélem tudtam segíteni :)

2009. nov. 11. 10:33
 3/5 anonim válasza:
hát, amikor be van rúgva, hívj rá mentőt. elviszik detoxba, jól megalázzák, és pszichiáterhez fogják járatni, ahol van rá esély, hogy tudnak segíteni.
2009. nov. 11. 10:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha ugy gondolod, hogy a haverod szölei jofejek, es tenyleg segitenek neki, akkor beszelj velük.( Azert mondom ezt, mert sok ilyen esetben a szülöt magat sem erdekli, mit csinal a gyereke, ezert tud eddig fajulni a dolog.)Na szoval, ha szamithatsz a szüleire velük beszelj ha nem, akkor talan egy jofej tanar segithet. Ha ilyen sincs, akkor en sem teartom rossz ötletnek a detoxot, az tuti, hogy ha kikerül onnan, egy darabig nem igen akar majd visszamenni. Mindenkeppen segitsegre szorul, tönkre teszi az eletet, fel kell ebreszteni.
2009. nov. 11. 11:23
 5/5 anonim ***** válasza:

a krónikus alkoholizmus nem ilyen rövid idő alatt alakul ki, szerintem arról van szó, hogy egyrész jól bírja a piát, ami genetika, én is több felest ittam 16 évesen probléma nélkül, másrészt lelkibeteg, és a piával "gyógyítja" magát.

ha így marad, hamar leépül, a 30-at biztosan nem éri meg.

2009. nov. 11. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!