Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak, ha nincs erőm...

Mit csináljak, ha nincs erőm semmihez?

Figyelt kérdés
Komolyan, már reggelente felkelni is nehezemre esik, mindig úgy érzem, hogy, 'egy újabb nap, amit túl kell élnem', semmi nem okoz örömöt, mindent csak kényszerből csinálok, legszívesebben egész nap csak feküdnék. Nyomaszt és furdal a lelkiismeret, hogy ilyen vagyok, mégsincs erőm változtatni, mindenhez gyengének érzem magam. Ráadásul ez a végzős évem a gimiben, jól kéne teljesítenem, de a tanuláshoz sincs motivációm, rossz jegyeket kapok csak. Pedig régen még tovább akartam tanulni, de már azt is teljesen reménytelennek látom. Voltak álmaim, már nincsenek. Fogalmam sincs, mi lesz/mit akarok. Egy lusta szerencsétlenség lettem, csak a terhére vagyok mindenkinek. Szociális kapcsolatom is csak annyi van, amennyi muszáj. Alapvetően szeretek egyedül lenni, de néha rámjön, hogy tulajdonképpen senkim nincs és semmi értelme az életemnek. 18/L
2013. okt. 13. 14:47
 1/3 anonim ***** válasza:
én is erre keresem a választ, én is hasonló helyzetben vagyok, ha ez vigasztal. sajnos ennél értelmesebbet nem tudok hozzá szólni :/
2013. okt. 13. 16:02
 2/3 Bárzsing ***** válasza:

Én is hasonlóan vagyok, már közel 3 éve, bár vannak jobb időszakaim. Egész eddig halogattam, hogy elmenjek ezzel orvoshoz vagy pszichológushoz, mert úgy éreztem, nem olyan súlyos, ill. nem is érdemlem meg a segítséget, mert csak egy nyafogó szarcsimbók vagyok.

Az öngyilkosság gondolatával is játszadoztam, de tényleg csak játszadozásnak tűnt, hiszen a szüleimmel és a barátaimmal nem tehettem meg ezt, hiába próbáltam megmagyarázni magamnak, hogy úgyis csak teher vagyok, jobb lesz nekik nélkülem, tudtam, hogy rettentő fájdalmat élnének át miattam, és ezt nem akartam.

Ennek ellenére elérkezett egy pont, amikor már semmi nem érdekelt, nem éreztem semmilyen érzelmet, csak a szomorú elfogadást, hogy nekem igenis meg kell halnom és pont. Úgy éreztem, mintha nem is én hoztam volna meg a döntést, hanem a sors rendelte volna el így.

Szerencsére kísérlet nem lett belőle, ki tudtam jönni belőle pár nap alatt, de utána rájöttem, hogy ez az egész túlnőtt rajtam. Nehéz elmondani, de ez a tudatállapot, amibe belekerültem, irányíthatatlan volt. Úgyhogy eldöntöttem, hogy szakemberhez fordulok.

Neked is ezt tanácsolom. Nekem is sokkal hamarabb ezt kellett volna tennem.

2013. okt. 13. 20:45
 3/3 anonim ***** válasza:
Ne vegyétek diagnózisnak, de nagyon depressziónak tűnik, amiről beszámoltatok. Az integratív pszichoterápia nyújthat hathatós és viszonylag gyors segítséget. Sajnos, ez fizetős.
2013. okt. 14. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.