Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » "Mániákus puskázó" vagyok, le...

"Mániákus puskázó" vagyok, le lehet erről szokni?

Figyelt kérdés

Ne röhögjetek ki, de nagyon brutál módon puskázok. Kb. 5. osztályos koromban kezdtem, saját módszert fejlesztettem ki, most harmadéves vagyok az egyetemen és szeretnék leszokni róla végre. De egyszerűen nem merek elmenni úgy egy vizsgára, ZH-ra, hogy ne írnák puskát.

És tanulni is rengeteget tanulok, de a vizsga előtti nap éjszaka elkezdem szinten az egész anyagot kiírni puskába, mert nem bízok magamban és félek a kudarctól.

Most volt pár ZH, amire megfogadtam, hogy nem írok puskát, de amikor reggel felkeltem átnézni az anyagot, csak nekiálltam puskát gyártani.

És hiába tudom a kérdést a dolgozatban magamtól is, vizsgán, inkább a puskából írom ki, mert "az biztos" jó.

Hogy szokhatnék le róla?

2013. okt. 12. 17:30
 1/8 A kérdező kommentje:
*írnék
2013. okt. 12. 17:31
 2/8 anonim ***** válasza:
Én azt nem tudom hogy hogyan lehetleszokni róla de én is ilyen vagyok:D Én is rengeteket tanulok de mindig félek mert általában így szokott lenni hogy zh dolgozat írás közben egyszerűen kimegy minden a fejemből, és ezért szoktammindig parázni ezért szoktam én ispuskákatkészíteni, természetesn ha dolgozat van és nem felejtem el, akkor nem használom de azért is készítek mert így nem izgulok annyira hogy ha elfelejteném akkor mi lesz. stb...
2013. okt. 12. 17:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Hat, jokor jut eszedbe. :D Mar sok ertelme nincs leszokni rola, ha ilyen mester vagy, foleg, hogy mellette azert megtanulod amit kell, inkabb az onbizalomhianyoddal kellene kezdeni valamit. Tudatosan fejleszd magad, es ne legy akaratgyenge. Ha megtanultad, ne irj puskat es kesz. Ha esetleg rosszabbul sikerul, akkor sincs semmi, de az legalabb a valos tudasod tukrozni, nem a konyvet.
2013. okt. 12. 17:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Próbáld úgy, hogy leírod fejből, és csak ellenőrzöd a puskából. Maga a puskaírás egy jó tanulási módszer, csak utána nem kell használni. Mondjuk nekem sok olyan tárgyam van, ahol vagy eleve bármit lehet használni a vizsgán (matematikai jellegű tárgyaknál néha van ilyen), úgyis a gondolkodást mérik, nem a lexikális tudást.

Amúgy, ha az egyetemen elszúrsz egy zh-t, az nem katasztrófa, hiszen ott van a pót. Semmi következménye nincs, ha 1-1 zh csak a póton sikerül.

2013. okt. 12. 17:41
 5/8 anonim ***** válasza:
Lődd le magad.
2013. okt. 12. 17:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Önfejlesztő körök, önismereti társaságok. Nincs ott valami pszicho kar, hogy beszélgess az ottaniakkal?

Az önbizalmad nullának tűnik...

Meséld el magadnak a vizsga előtt, hogy eddig is sikerült mert tanultál hát most is fog.

Ez már kóros függés, amivel segítségre szorulsz mert ha az életbe kilépsz és szembetalálkozol valami problémával a nulla önértékelésed miatt mindig a kerülőutat fogod választani, ami hosszú távon vissza fog vetni téged.

2013. okt. 12. 17:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Tedd le a fegyvert! Amúgy saját magad szoktad lelőni vagy másokat is? :O xD
2013. okt. 12. 17:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Eszedbe se jusson leszokni a puskázásról. Én valamennyi iskolámat végigpuskáztam, végigtanultam, de sohasem használtam. Csak kidolgoztam, meg dugdostam őket. Nagyon sokat segített a tudat, hogy nálam vannak...
2013. okt. 12. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!