Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha a pszichiáter...

Mit tegyek, ha a pszichiáter erőlteti a gyógyszer szedését?

Figyelt kérdés

Körülbelül egy hónapja voltam nála először. Elmondtam neki, hogy pszichológushoz szeretnék járni, de tudom, hogy ez a módja annak, hogy eljuthassak egyhez. Akkor megértett, s elmondta, hogy ahhoz egy tesztet el kell végezni, amit én később meg is tettem. A teszt eredménye még nem érkezett meg hozzá -bár megjegyzem, a pszichológus megmondta, hogy már kiértékelés nélkül látja, hogy nem szükséges pszichiáteri kezelés-, de újra el kellett mennem konzultálni a pszichiáterhez. Ekkor kérdezett rá, hogy kiváltottam-e a gyógyszert, melyet felírt(frontin). Első alkalommal azt is tisztáztuk, hogy csak akkor szedjem, ha szükségét érzem, ha már nem tudok aludni, stb. Ezért én ki sem váltottam, ellenzem az ilyen gyógyszerek szedését. Nekem esett, hogy muszáj szednem, különben sosem gyógyulok meg! Jövőhéten újra vissza kell mennem hozzá, azt mondta, addigra kezdjem el szedni. Én viszont kidobtam a vényt, másrészt ha meg is lenne, akkor sem szedném, mert sok rosszat hallottam róla, és érzem, hogy nincs rá szükségem.

Származhat-e ebből bármi gond, hogy tudja a bizalmas dolgaimat és még sem teszek eleget a követeléseinek? Egyáltalán normális-e, hogy az eredmény megérkezése előtt felír nekem egy gyógyszert?

2013. okt. 5. 18:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A frontintól nem kell megijedni az csak sima nyugtató.Sokkal durvább gyógyszerek vannak. pl. antipszichotikumok.A pszichiáternek meg az dolga,hogy gyógyszert írjon fel,ezen nem kell meglepődni.Ha nem vagy mondjuk skizofrén akkor nem tehetik kötelezővé a gyógyszerek szedését.Én kiváltanám a gyógyszert ,egy próbát megér.Pár szemtől nem leszel függő.
2013. okt. 5. 18:31
 2/11 acelsziv ***** válasza:
Ha jól értem az a gondod, hogy rosszul alszol ugye?
2013. okt. 5. 18:41
 3/11 A kérdező kommentje:

Értem, amit mondasz, de minek szedjek bármilyen gyógyszert -legyen az nyugtató is akár-, ha nincs rá szükség, mert egy egyszerű beszélgetés is segítene rajtam?!

Részben erről van szó. Kiskorom óta félős vagyok, s nemrégiben ért egy kis atrocitás, ami miatt felerősödtek a félelmeim.

2013. okt. 6. 08:49
 4/11 acelsziv ***** válasza:
Ez így nem ok. Ne szedd be a gyógyszert, mert nincs értelme. Az idióta pszichó csak a tünetet nyomná el a bogyóival. Égő háznál sem az a megoldás, hogy leverjük a tűzjelző csengőt, hogy ne berregjen. Attól még ott a probléma.
2013. okt. 6. 09:54
 5/11 mustafa33 ***** válasza:
91%
Egy fuldoklót késő elkezdeni úszni tanítani. Annak előbb mentőövet kell dobni, és mikor avval sikerült kiúsznia, akkor jöhet a tanulás. A gyógyszer a mentőöv, az úszó tanfolyam a pszihoterápia. Vagy másképpen a pszihiáter kihúz a vízből, a pszihológus megtanít úszni. Ha már a vízbe estél.
2013. okt. 7. 01:46
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de még a kérdésemre igazán nem kaptam semmit. Másképp kérdezem meg akkor: megmondhatok neki, hogy többet nem szeretnék a kezelésre járni?
2013. okt. 7. 15:54
 7/11 Weilheim válasza:
megmondhatod neki, de mivel már kórlapod van nála, ezért semmiből nem tart neki benntartani téged.
2013. okt. 7. 16:39
 8/11 mustafa33 ***** válasza:
Előző, ha a páciens nem agreszív, nem veszélyes másra és önmagára nézve akúttan, nincs bíróság által megfosztva az önrendelkezési jogától, az orvos nem "tarthatja bent" a beteg akarata ellenére.
2013. okt. 7. 22:01
 9/11 mustafa33 ***** válasza:

És hol tartaná bent?

Ha már az OPNIt bezáratták a szcientológusok?

Ez is olyan marhaság volt mintha a transzfúziós állomásokat bezáratnák a Jehova tanúi.

2013. okt. 7. 22:04
 10/11 A kérdező kommentje:
Jézusom! Ezt komolyan gondolja valaki? Én csak egyszerűen rosszul alszom egy bizonyos ok miatt, nem anyagyilkos vagyok vagy ilyesmi...már bánom, hogy egyáltalán felkerestem a "szakembert".
2013. okt. 8. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!