Mit tehetek, ha folyton hisztériás rohamaim vannak?
Már minden kis apróságon kiakadok, szerintem a párom el fog hagyni, ha így folytatom. Viszont már nem tudom kontrollálni magam, és ha visszafogom, akkor meg egyedük kínlódok és sírok át délutánokat. De nem csak miatta, bármi ki tud borítani.
pszichológusra nincs pénzem... vagy van ingyenes? az segíthet valamennyit?
Másrészt nagyon kicsi az önbizalmam... nem tudom, mitől tudnék megnyugodni. sportolok is, de az sem segít, pedig rendesen csinálom.
lehet, hogy ideggyenge vagyok?
folyton azzal szembesülök, hogy rossz ember vagyok. igaz, nem szoktam hazudni, megcsalni se senkit, meg ilyesmi, de gyenge vagyok, és értéktelen.
Pedig szerintem is pszichológusra lenne szükséged!... :-[
Már az sem normális, hogy értéktelennek tartod magadat, de a sok sírás, hisztéria is erre utal...
Segítségre van szükséged!!!
Menj el a háziorvosodhoz, ő ad beutalót pszichológushoz, ahol nem kell fizetned.
Az is lehet, hogy egy enyhe nyugtató vagy vitaminkúra is javítana az állapotodon (bármennyire hihetetlen, de vitaminhiánytól is lehetsz depressziós!)...
A magán pszichológus viszont abban érdekelt, hogy a páciens minél többször menjen hozzá "kezelésre"...
Nem biztos, hogy azzal jobban járna!
Sajnos, én magán nőgyógyászban is kifogtam már olyat, akihez járhattam évekig, semmit nem csinált érdemben, viszont jó drága volt.
Ezután elmentem egy kórházban dolgozó "ingyenes" nőgyógyászhoz (találomra az elsőhöz!) és mit ad isten, ő 1 hónap alatt kikezelt a bajomból.
Tudsz mit csinálni. Nagyon becsülettel nézz magadba, mitől félsz, miért érzed magad értéktelennek. És a hisztériával, sírással vajon nem azt akarod kicsikarni a környezetedből - párodból, hogy állandóan biztasson, melletted álljon?
Én is ilyen voltam. Azt hittem kövér vagyok/csúnya/buta/nemsikerülsemmi stb és majd szétszekáltam a kedvest, hogy állandóan bizonygassa, nem is...
Egy darabig tette, de aztán elhagyott. Na, az aztán jól betett az önbecsülésemnek, míg felfogtam, hogy NEM azért tette, mert értéktelen vagyok, hanem azért, mert nagyon nehéz elviselni az állandó hisztiket.
Mostmár nagyon figyelek és persze, jönnek még most is negatív gondolati rohamok, de igyekszem őket elkapni még csírájukban. Magammal szemben is....
Lassú a haladás, de már nem vagyok annyira hisztis és jólesik, mert több energiám marad, ha nyugodtabban kezelem a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!