Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen mentális betegséggel...

Milyen mentális betegséggel küzdenek azok, akik az életük minden mozzanatát feltöltik közösségi oldalakra? Esetleg mit kompenzálnak?

Figyelt kérdés
2013. szept. 18. 13:39
 1/5 A kérdező kommentje:

Írhat olyan is, aki élvezi ezt a megoszási cunamit és normálisnak tartja.

Egyébként nálam már extrém, ha valaki a reggeli kelést, esti fekvést, ebédelést, vacsorázást, nyaralás és egyéb dolgok "real-time" megosztás cunamival támad.

2013. szept. 18. 13:42
 2/5 anonim ***** válasza:

Annak ellenére, hogy szerintem is nagyon gáz, amikor az embernek fönt van 100 képe, meg bejelenti azt is ha unatkozik, meg elmegy a wc-re, nem gondolom mentális betegségnek.

Inkább hívnám magánynak, boldogtalanságnak.

Szerintem a közösségi oldal csak egy módszer, hogy valaki úgy érezze a semmiben, hogy van társasági élete. Hiszen visszajelzést kaphat a külsejéről, vagy a meglátásairól, és sokaknak talán a net az egyetlen kapcsolat a külvilág felé. Az egyetlen hely, ahol beszélgethet, és kaphat pozitív visszajelzéseket, ami az önértékelésén segíthet.

Ez még talán jó is lenne nekik, ha nem lenne csapda. Úgy vettem észre, hogy akik túl sokat kommunikálnak a neten keresztül, képtelenek az életben hasonlóan felszabadultak lenni, így a valós emberi kapcsolatok nem jönnek létre.

2013. szept. 18. 13:50
 3/5 A kérdező kommentje:

#2 13:50

Jórészt egyet értek, de szerintem valami súlyosabb mentális "sérülés" lehet a háttérben.

Ismerőseimet figyeltem meg, hogy azok osztogatnak orba-szájba, akikre az alábbiak minimum egyike jellemző:

- túlsúlyos

- nincs normális párkapcsolata

- való életben kommunikációs problémái vannak

- nincs szerető szülő, család a háttérben

- számukra nem megfelelő munkát végez, így sikertelennek érzik magát

De még lehetne sorolni. Úgy vettem észre ezek kombinációi jellemzik ezeket az embereket. De az is érdekes, hogy pl barátaik vannak és nem csak a neten.

2013. szept. 18. 14:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát ha az önértékelési zavar mentális betegség,akkor talán az.

Én még mindig úgy gondolom, hogy ezek az emberek csak megerősítést keresnek, mert rettenetesen bizonytalanok az élet minden területén. Nézd meg az itt kiírt kérdések nagy része is az önigazolás keresés.

Jól gondolom, jól nézek ki, nem kell többet fogynom, jól nevelem a gyerekem stb.

Ez itt persze nem ugyanaz, de csak azért nem, mert név és arc nélkül lehet kérdezni, és osztani az észt pont úgy, ahogy én most teszem :)

Hozzáteszem egyedül dolgozom egy irodába, és a hülye eső miatt sehol senki. Tehát van ennél jobb elfoglaltságom is. /még mielőtt valaki belekötne :)/

2013. szept. 18. 14:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem is önértékelési zavar és a való életben kommunikációs problémák. Én pl. szeretek feltenni időnként családi fotókat, ezzel igazolva, hogy szép családi életet élek. (miután 3x mentem férjhez, és alkalmatlannak éreztem magam már erre, így igazolom magamat-magamnak) És ide pedig pl. azért járok olvasgatni, hogy lássam, másoknak sokkal nagyobb problémái vannak, mint nekem, ez is megnyugvással tölt el, mikor ki vagyok.
2013. szept. 18. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!