Glosszofióbiás vagyok, ezen háziorvos v pszichiáter tud segíteni?
Remélem jól írtam, tehát rettegek attól, hogy néhánynál több ember figyel arra, amit mondok és csak rám, síri csend stb. Már csak simán, amikor megy a bemutatkozás mondjuk év elején a csoporton belül, akkor is rettegek, hogy mikor kerül rám a sor. De szó szerint halál félelmem van, szinte kiugrik a szivem, felszökik a vérnyomásom, elkezdek kissé izzadni, remegek, minden bajom van és olykor még a nyelvem is összeakad. Úgy hallottam, olvastam, hogy ezeket a fóbiákat lehet gyógyítani, stb, azt konkrétan nem h hogy. Sajnos már olyan szakaszában vagyok az életemnek, a pályámnak, hogy ezzel nem tudok együtt élni, ezért kérdezlek titeket.
A "vicces" alakok, akiket taplónak és bunkónak hívunk, ne kommenteljenek. Kösz!
keress fel gyorsan egy pszichiátert, pszichológust. tudnak segíteni persze, de hosszabb folyamat az biztos.
vannak olyan technikák, melyeket ha begyakorolsz, akkor le tudod küzdeni a félelmet.
Biztos, hogy ilyen fóbiád van? Más szociális helyzetekben nem kerülnek elő ezek a problémák?
Egyébként amit a második mondott. Pszichiáter és pszichológus segíthet. Rövid távon pedig egy nyugtató is megteheti a hatását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!