Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Glosszofióbiás vagyok, ezen...

Glosszofióbiás vagyok, ezen háziorvos v pszichiáter tud segíteni?

Figyelt kérdés

Remélem jól írtam, tehát rettegek attól, hogy néhánynál több ember figyel arra, amit mondok és csak rám, síri csend stb. Már csak simán, amikor megy a bemutatkozás mondjuk év elején a csoporton belül, akkor is rettegek, hogy mikor kerül rám a sor. De szó szerint halál félelmem van, szinte kiugrik a szivem, felszökik a vérnyomásom, elkezdek kissé izzadni, remegek, minden bajom van és olykor még a nyelvem is összeakad. Úgy hallottam, olvastam, hogy ezeket a fóbiákat lehet gyógyítani, stb, azt konkrétan nem h hogy. Sajnos már olyan szakaszában vagyok az életemnek, a pályámnak, hogy ezzel nem tudok együtt élni, ezért kérdezlek titeket.

A "vicces" alakok, akiket taplónak és bunkónak hívunk, ne kommenteljenek. Kösz!

2013. szept. 15. 15:00
 1/4 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem hozzá tenni, hogy eddig el tudtam kerülni , legalábbis minimalizálni az ilyen helyzeteket, h ne kelljen publikum előtt beszélnem. De Novemberre megbíztak egy bemutatóval, ami igen fontos konferencián kerül bemutatásra és nem kell mondanom, hogy már előre rettegek.
2013. szept. 15. 15:01
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem felesleges erre ráhúzni a fóbia skatulyát. Sokan rettegnek az ilyen helyzetektől, mikor mások előtt kell beszélniük és csak rájuk figyelnek... de ha vége, akkor megkönnyebbülnek és kész.
2013. szept. 15. 15:12
 3/4 anonim ***** válasza:

keress fel gyorsan egy pszichiátert, pszichológust. tudnak segíteni persze, de hosszabb folyamat az biztos.

vannak olyan technikák, melyeket ha begyakorolsz, akkor le tudod küzdeni a félelmet.

2013. szept. 15. 15:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy ilyen fóbiád van? Más szociális helyzetekben nem kerülnek elő ezek a problémák?

Egyébként amit a második mondott. Pszichiáter és pszichológus segíthet. Rövid távon pedig egy nyugtató is megteheti a hatását.

2013. szept. 15. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!