Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vajon azért lettem szorongó,...

Vajon azért lettem szorongó, pánikbeteg mert gyáva vagyok? (19/F)

Figyelt kérdés

Lehetséges az ,hogy amiatt alakult ki nálam generizált szorongás, pánikbetegség mert utálom magam amiért gyáva vagyok? Mert nem merek lépni és évek óta ugyan ott stagnálok egy helyben. Félre értés ne essék nem egy pókot nem merek lecsapni , hanem a szociális fóbiámra gondolok. Talán 14 évesen alakult ki és csak rosszabb lett. Mindig elhatároztam annyi éven át minden nap ,hogy holnap megváltozok , majd oda merek menni emberekhez (tudom szánalmas) meg merem mutatni magam, megszólalni. De nem. Soha nem sikerült. A mai napig. Soha...

Aztán múltak az évek, menekültem könyvekbe , filmekbe , sportba. Hiába lettem műveltebb, hiába kaptam inspirációt , hiába lett jó testem . Nem változott semmi. Pluszba jött még ,hogy a tinédzser kor lefolyása alatt én lettem a legjóképűbb az iskolába, minden csaj szemezett velem meg oda jött azonban sosem volt barátnőm. Még így sem ment. És vicces de annál fájóbb volt minél egyszerűbben megkaptam a lehetőséget. Annyira dühös voltam sokszor magamra , legszívesebben leugrottam volna egy hídról (nem voltak öngyilkos hajlamaim, semmi ilyesmi csak mérges voltam magamra).

Ugyebár aki nem éli át ezt az el sem tudja képzelni milyen egy ilyen szociális szorongás. Sosem tudtam kiengedni az indulataimat ,ha mérges voltam csak forrtam magamba mert nem mertem kiadni , féltem ,hogy beégek vagy megaláznak miatta. Sokszor mondtam is magamba ,hogy rendesen akarok élni vagy inkább sehogy. Sokan nem tudják milyen az amikor aljas módon inkább a saját igazadnak ellent mondasz csak nehogy "beégj". Szánalmas.

Aztán lettem egyik hétről a másikra szorongó, mindenféle tünettel amit egy test produkálni tud vagy még olyannal is amit nem. De ezt most nem írom le inkább, túl hosszú lenne. Aki ebbe a témába válaszolgat úgy is tudja miről beszélek.

Már sokkal jobb a fóbiám , ez a szorongás valamennyire feloldotta (értsd: most már például bárkit félrelökök ha rámjön a rosszullét...) de nem csak ilyen értelemben amúgyis annyit agyaltam ,hogy már a fóbiám nagyjából enyhült. Meg a sok visszajelzés is segített. Azonban a mai napig nem merek leszólítani egy lányt (milyen szánalmas) vagy veszekedni valakivel, megmondani a véleményem(gondolom ez tett tönkre idegileg).

Van ebben ráció emberek?

2013. szept. 14. 17:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szia! Őszintén szólva megdöbbentett amit írtál, nem gondoltam, hogy létezik olyan ember mint én, csak fiúban:D Minden amit írtál rám is tökéletesen igaz sajnos:( (csak én 21 éves vagyok) Én már 4 éve küzdök ezzel, bár én GAD-os és kényszeres is vagyok emellett:/ Szerintem keress föl egy jó magánpszichológust. Én egy éve járok és haladok lassacskán. Ki lehet jönni ebből az állapotból, de nagyon nagy akaraterőre és motívációra van szükség. Iszonyat nagy meló. De elvileg van egy holtpont,amin ha túljut az ember,már sokkal könnyebb a dolog. És kapsz egy olyan lelki alapot, ami nagyon sok emberben nincs meg.

A gyógyszert nem ajánlom, én is szedtem 1 évig (most hagytam abba), és nagyon visszaestem:/ Remélem tudtam segíteni! Jobbulást:)

2013. szept. 25. 21:48
 12/18 A kérdező kommentje:

Basszus ... Akkor nem csak én vagyok ilyen . Figyelj minden tiszteletem a tiéd ,tudom min mész keresztül. Gyógyszert sosem szedtem de mindig akartam. Ez érdekes különben. De lehet jobban járok. Csak azért szerettem volna nagyon mert jó lenne már csak egy pár órányi nyugalom... Egyébként te elmondtad valakinek? Mert nekem még az a gond ,hogy nem merem elmondani senkinek. Pedig nagyon szeretném de nem megy...

Jajj most egészen izgatott lettem :D Bocsi de azért ez megnyugtató is egyben .D

2013. szept. 25. 23:34
 13/18 anonim ***** válasza:
A pszichológusomnak mondom folyamatosan. Meg barátaimnak. Ők is tartják bennem a lelket:D
2013. szept. 26. 17:09
 14/18 anonim ***** válasza:

Bizony, iszonyat nagy munka, hogy Te ebből kigyere!

Nagyon sok fiatalnak vannak ilyen gondjai, nem csak Neked ám! A megváltozott világ hozta magával.

Szüleid tudnak a problémádról? ...mersz nekik róla beszélni?

Milyen a viszonyod velük?

2013. okt. 3. 20:09
 15/18 A kérdező kommentje:
Nem. Régen mondtam nekik de nem fogadták jól. Lecsesztek igazából és nem is hisznek ők az ilyesmiben. "Régen nem volt pszichológus" stb...
2013. okt. 3. 20:40
 16/18 anonim ***** válasza:

Hát akkor sajnos így nehezebb a dolgod. Mivel nem támaszaid betegségedben a szüleid.

Nem tudom hol laksz?....Budapest, kisváros, vidék?

Már csak az ajánlható terápia végett.

2013. okt. 4. 15:52
 17/18 anonim válasza:
Én teljesen megértelek téged, nekem is hasonló a helyzetem, bár nekem a stressz is nagyon közrejátszik. De hidd el van kiút, csak legyél türelmes és bízz magadban. Nekem hála égnek csak ritkán jön rám a pánik (a napokban sajnos volt), de előtte hónapokig tünetmentes voltam. A pszichológus pedig nagyon hasznos, nekem rengeteget segített. Sok sikert, kitartást :) 20/F
2013. okt. 4. 20:49
 18/18 anonim ***** válasza:

szia:)

nekem is szociális fobiám van

irj a regina01011997@gmail.com imélre

2014. márc. 27. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!