Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Folyamatosan csak halogatom a...

Folyamatosan csak halogatom a tanulást, mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés

Egyszerűen mindenben. Tanulásban főleg. A vizsgáimra való felkészülést az utolsó pillanatban kezdem el. És vagy sikerülnek, vagy nem. Általában igen, de a tanultakat azon nyomban el is felejtem. És ennek így nincs semmi értelme. Mert valamikor arra a tudásra valószínűleg szükségem lesz majd.

Úgy érzem, ez már kényszeres nálam. Olyan gyönyörűen eltervezem mindig, hogy majd holnaptól 5-6 órát tanulok, és majd lépést tartok a tananyaggal, és majd ezt minden áron be is tartom, de valahogy sosem tartom be. Mindig közbe jön valami, vagy én találok magamnak valamit, ami szerintem abban a pillanatban fontosabb. És a tanulást csak halogatom és halogatom a végtelenségig.

2013. szept. 14. 10:32
 1/5 A kérdező kommentje:
*Egyszerűen mindenben halogatok.
2013. szept. 14. 10:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Én irigyellek.

A tanulást nem vagyok képes halogatni.

Ha egy vagy két napra gyűlik fel egy tantárgy zh vagy vizsga előtt, akkor összeomlok, bestresszelek. Nemcsak az zavar, hogy nincs időm megtanulni csak valamennyire másnapig rögzíteni, hanem az is, hogy na most akkor reggeltől estig.

Nekem minden napra kell pihenés is, és összeomlok, ha reggeltől estig tanulnom kell.

Pedig ez a normális!

Reggeltől estig bírni kellene a tanulást. Az kell motiválja az illetőt, hogy már nincs sok idő, ettől össze kell tudnia csapni. És igen, el fogja felejteni, de az életben soha többé nem kérdezik szerintem akár a 96%-át SE. Az lesz az érdekes, hogy a munkájában a tanult területek egy kicsi részében a gyakorlati dolgokat el tudja-e végezni. A munkahelyen azt úgyis megtanulja.

Én már ehéten tanultam, mondjuk összesen két órát, de tanultam és ma is fogok vagy két órát. Sajnos csak így tudok lazítani, ha tudom, hogy tanultam is és nem halogatom.

Irigyellek...

2013. szept. 15. 11:41
 3/5 A kérdező kommentje:

Remélem, csak viccelsz... Semmi irigyelnivaló nincs bennem.

Az meg, hogy vizsga előtti héten képes vagyok napi 16 órát is tanulni, inkábbb szánalmas, mint dícsérendő, ha tanulnék rendszeresen, soha nem kerülnék ilyen helyzetbe.

2013. szept. 16. 00:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Én napi 7 órát se vagyok képes tanulni, ezért konkrétan MOST IS tanulok... Tegnap szórakoztam, délelőtt itthon segítettem, most viszont estig tanulok, mert nem tudok egyszerre sokat.

Körülöttem MINDENKI képes napi 16 órát tanulni, ha zh/vizsga jön, ilyenkor lazák, van idejük unatkozni (jó mondjuk nekem is van időm még mindenre, csak unatkozni nem, nekik arra is).

A jegy, amit kapunk, ugyanannyi lesz, a tananyagot ugyanúgy elfelejtjük, a lényeg viszont ugyanúgy marad meg.

Akkor most melyik jobb?

2013. szept. 22. 12:02
 5/5 anonim válasza:
Azigen , Én hetente tanulok max fél óra - órát :D és 3-4 es vagyok :D
2013. dec. 14. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!