A stresszbe tényleg bele lehet betegedni, vagy "csak" funkcionális zavarokat okozhat?
Egészen konrétan mostanában annyira erős sressz alatt vagyok, mégpedig állandóan, hogy a szívem nyugalmi állapotban is erősen és nagyon fájdalmasan (néha összevissza) dobog, mindenféle előjel nélkül hányok és hasmenésem van, meg gennyes kiütéseim, felborult a menstruációm (ráadásul legutóbb annyira fájdalmas volt, hogy azt hittem, túl se élem), remegek stb... Idáig sportoltam, de most már nem megy, nem csak a szívem miatt, hanem mert a fizikai erőt is teljesen kiszívja belőlem ez az állapot.
És ez mind olyasmi, amit eddigi életem során még SOHA NEM éltem át.
Nem szeretném részletezni, lényeg az, hogy a lakóközösséget, ahol lakom, újabban nagyon súlyos feszültségek terhelik, szinte lehetetlen már itt élni.
Tudom, azt fogjátok mondani, hogy költözzem el, nyilván, dolgozom is rajta, de bármilyen hihetetlenül is hangzik, ez nem csettintésre megy. (Eddig se jókedvemben laktam itt, ahol, hanem mert ezt tudtam megfizetni. Csakhogy most aztán igazán válságosra fordult a helyzet.)
Addig is az érdekelne, hogy valóban belebetegedhetem-e mindebbe. Mert ki tudja, mikorra tudok végre változtatni, ebből kilépni...
A normális válaszokat előre is köszönöm. 27/N
1. A Xanax, Frontin kicsit sem enyhe, inkább lórúgás erejű, csak orvosi rendelvényre kapható.
2. A relaxáció valóban nagyon hasznos, a leghatékonyabb az autogén tréning.
3. Ismerkedj meg a stressz, és kezelésének a mechanizmusával:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Xanaxtól már voltam függő (ennek már sok éve), soha többé nem akarok szedni. De köszönöm a jó szándékú tanácsot.
Sajnos minden, amit ajánlottatok, ugyan jó hatással lehet egy bizonyos határig, de attól most már súlyosabb a helyzet. Ma már ott tartok, hogy mindent kiejtek a kezemből, rálépek, belerúgok, felbotlom benne, leverem stb. -- és mindezt teljesen akaratlanul. Ma találkoztam rég nem látott ismerősökkel és rögtön kiszúrták, hogy valami baj van, azt mondták, falsápadt vagyok. (Én már lassan zöldnek meg szürkének látom magam...)
Tényleg nem volt még soha eddigi életem során ilyen durva dolgokban részem, és félek, hogy nem bírom ki addig, amíg el tudok költözni. (Jelen pillanatban halvány reménysugár azért van rá, de még nagyon távoli.) És az a baj, hogy én ennek az egésznek a megoldásához egyedül kevés vagyok, de mindenki más is nagyon szenved tőle (csaknem 30 embert érint), de jellegzetesen olyan konfliktusokról van szó, amelyeket csak akkor lehet megoldani, ha mindenki akarja és hajlandó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!