Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy van kapcsolatban a...

Hogy van kapcsolatban a bipoláris zavar a szorongással?

Figyelt kérdés
kinek milyen ötlete, tapasztalata, tudása van?

2013. szept. 13. 12:00
 1/6 anonim ***** válasza:
44%
A mániás fázisban nincs szorongás, hiszen akkor "szuperül" érzi magát a beteg. Ellenben ha átvált a depressziós állapotba, az általában együttjár a szorongással is.
2013. szept. 13. 14:04
 2/6 A kérdező kommentje:
hát én nem értem, mert én mindig szorongok.
2013. szept. 13. 14:44
 3/6 anonim ***** válasza:
22%
Szorongsz akkor is, ha jó a kedved? Vagy egyáltalán nem szokott jókedved lenni?
2013. szept. 13. 15:25
 4/6 A kérdező kommentje:
ezt nem jókedvnek nevezném, inkább ilyen üres pörgéshez. magát az életkedvetlen hozzáállásomat leplezem egyfajta ilyen erőltetett pozitivizmussal, életöröm kisugárzással ami nagyon terhes. ilyen mániáim voltak inkább mint vásárlási mánia, pénzszerzési mánia, takarítási mánia, szexmánia ilyesmik.
2013. szept. 13. 15:39
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
akkor hasonlóak vagyunk...csak én sokat cigizek is.állandóan fezült, és szüntelenül lehangolt s szomorú vagyok..nem tudok megbkélni múltammal, gyerekkorommal,ahogy alakult a életem....nem látom értelmét semminek sem tényleg, semi sem sikerül, és egyre rosszabul vagyok egészségügyileg, mert tönkreteszem magammat azzal hogy milyen lelkivilágom van
2013. szept. 13. 18:46
 6/6 A kérdező kommentje:
és neked nincs ilyen leplezés? hogy ezt mindig felülízrd valami értelmetlenül kitalált őrült ötlettel, hogy ne unatkozz, és ne kelljen szembenézned vele, hogy valójában egy nagy roncs az életed? én ha belegondolok, egy szomorú gyenge ember vagyok, de a szocializáció során rájöttem hogy vidámnak és erősnek kell tettetnem magam. ezért lehet a szorongás. majdnem minden gondolatom az, hogy úgy se leszek elég, nem leszek elég jó, úgyse fognak elfogadni, nem fognak szeretni, ezért akarok kialakítani egy olyan képet, amit biztos hogy elfogadnak. ez nagyon terhes, mert fel kell mérni a környezetet, folyton figyelni, mérlegelni, elemezni, és emellett korrigálni a viselkedésemet. Amellett állandóan tesztelem, felmérem a környezetem, úgymond filmezek, és a végén a környezetemről elkezdek ilyen összképet kialakítani, és végül én kezdek rosszat gondolni róluk. ez nagyon terhes. de nem tudom hogy van kapcsolatban a megfelelés, a feltérképezés, az ellenséges hondolatok, az ebből jövő szorongás, és a pörgés között.
2013. szept. 14. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!