Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyire normális, ha 19...

Mennyire normális, ha 19 évesen már antidepresszánst és nyugtatót kell szednem?

Figyelt kérdés

Kezdő pánikbeteg vagyok, szorongok is. E mellett nagyon durva migrénes rohamaim is vannak, viszonylag gyakran

19l

2013. szept. 11. 15:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
44%
Egyáltalán nem normális ebben a korban, most kellene a legvidámabbnak és gondtalanabbnak lenned. Valami nagyon nem stimmel az életedben, körülményeidben, ezen kellene változtatni, ha kell pszichológus segítségével.
2013. szept. 11. 16:01
 2/11 A kérdező kommentje:
Voltam már nem egy pszichológusnál, de egyik sem volt az igazi. Nem mellesleg nem olcsó mulatság. Pszichiáternél is voltam, de ő is drága, ráadásul messze van. 'Barátokkal' nem beszélgetek ilyenekről :(
2013. szept. 11. 16:06
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Én már 16 éveskorom óta szedek ilyen gyógyszereket mégis normális vagyok.
2013. szept. 11. 16:35
 4/11 anonim ***** válasza:
42%
Egyeseknek a betegség a normális?
2013. szept. 11. 17:04
 5/11 anonim ***** válasza:
43%
Én 17 éves vagyok, és Rivotril gyógyszerrel kezdtem. Mára már szerencsére csak Spitomint szedek, meg cihológushoz is járok időközönként. Amúgy meg nagyon jók ezek a benzodiazepinek, csak a betyár égbe, rájuk lehet szokni :D xd
2013. szept. 11. 17:30
 6/11 anonim ***** válasza:
59%
Ha antidepresszánst és nyugtatót kell szedned, akkor nyilván van valamilyen betegséged. Emellett persze élhetsz normális életet.
2013. szept. 11. 17:49
 7/11 anonim ***** válasza:
57%

Szintén 19 éves vagyok és én is antidepresszánst meg nyugtatót szedek. Azt tudni kell hogy a depresszió bármelyik élet korban kialakulhat, és az egyértelmű hogy kezelést igényel. Nem?

Szerintem a gyógyszerek szedése miatt vagy aggódó, sajnos sokan dilibogyóként tartják nyilván ami azért van mert vannak akik visszaélnek vele és drog ként használják, ez rontja a gyógyszerek hirnevét és meg bélyegzi a betegeket akik terápiás céllal használják.. Ne foglalkozz vele! Inkább az legyen előtted hogy neked sikerült a problémádra gyógyszeres megoldást találni, nem úgy mint aki kezeletlen és alkoholista, vagy az aluljáróban szurja magát, mert-e között ég és föld a különbség!

Semmi gond nincs ezzel, ez is egy betegség csak úgy mint a sok más többi, akár csak mint példáúl a magasvérnyomás ami szintén sok embert érint és gyógyszeres beavatkozást is igényel. Másrészt a depressziós epizód nem tart örökké és akkor nem lessz szükség a gyógyszerekre.

Ja, és még a migrénes fejfájás lehet ideg alapon is ezért lehetőleg próbálj meg nyugodtabb életmódot élni.

2013. szept. 11. 21:23
 8/11 anonim ***** válasza:
53%
Nem normális, de nem vagy kivétel, vannak beteg emberek kortól függetlenül.
2013. szept. 11. 21:56
 9/11 anonim ***** válasza:
43%
Ne rágódj ezen a kérdésen. A betegség kortól, és nemtől független. Kezeltesed magad, meggyógyulsz.
2013. szept. 11. 22:01
 10/11 anonim ***** válasza:
35%
Szia!Ha egy mód van rá, akkor kerüld a gyógyszereket, a kellemetlen mellékhatásaikkal. Azok zömében csak a tüneteket kezelik és nem az okot szüntetik meg.Érdemes lenne gyógynövényeket, természetes anyagokat fogyasztnod.A migrénedre is jók lennének.Sok jó tapasztalat van velük. Jobbulást!
2013. szept. 11. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!