Ez lehet felnőttkori diszlexia tünete? És kialakulhat úgy, hogy korábban nem volt?
Régen nem voltak ilyen gondjaim, ez kb. pár hónappal ezelőtt kezdődött, de nem romlott az állapot.
Korábban csak olyan gondom volt, hogy nem emlékeztem sose, mit hová tettem, aztán fél órákig kerestem pl. a szemüvegem.
10 ujjal vakon gépelek, és tök jól ment, de el kezdtem összekeverni a betűket, meg a szavakat is, úgy, hogy rájövök ugyan, hogy valami nem stimmel, de nagyon figyelmesen át kell olvasnom mit írtam, és pár másodpercig nem jövök rá, hogy mi hiányzik vagy mi hibás. A kézírásban is előjön, a "dupla" betűket fordítva írom, zs helyett sz-t stb.
Valahogy úgy tudnám leírni, hogy mintha az agyam mindig előrébb járna egy mondatban, mint a kezem, ezért egy szóba beleírok a következő szóból is egy betűt.
Ez lehet annak is a következménye, hogy mostanában nem vagyok túl lelkes a munkahelyemen, már nem köt le annyira, és ezért lépnek fel koncentrációs zavarok?
Gépelésnél a sz helyett én is sokszor zs-t írok. Az egyik kezem gyorsabb mint a másik.
Nem hinném, hogy konkrétan diszlexiás lennél, főleg ha eddig semmi bajod nem volt. Ez inkább gyerekkorban kezdődik, kivéve ha valaki valamilyen idegi betegségben szenved vagy sérülés éri. PL, súlyos fertőzés, agyhártya, agyvelő gyulladás, agyműtét.
Szerintem fáradt vagy, kimerült, stresszes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!