Miért van az, hogy mindent rendbe tettem az életemben, és mégis szorongok?
Nem tudom, mióta jársz terápiára, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez még messze nem ért véget. Az, hogy rájöttetek a problémák gyökerére, az még csak a kezdet! (Én most itt tartok a terápiámban, és most jött egy nagy összeomlásom, ami a pszichológusom szerint teljesen normális, hiszen mély sebeket szaggatunk fel.) De az igazi munka csak ezután kezdődik, mert a problémákat nem elég feltárni, hanem valamit kezdeni kell velük! Nem végeláthatatlan ez a folyamat, de ha most nem csinálod végig, akkor csak látszólag oldódik meg a dolog.
Nekem volt ilyen tizensok évvel ezelőtt: jártam 3 hónapot, feltártuk a problémákat, némileg helyrerázódott az életem, aztán ahogy teltek az évek, újra előjött minden, még erősebben. Mert nem oldottuk meg, csak feltártuk! Új viselkedési mintázatokat kell kialakítani, meg kell tanulnom magam kezelni különböző élethelyzetekben. Ez fél-egy éves folyamat, vagy még több. Én még nagyon az elején járok, és szerintem te is...
Pszichiáterhez jársz? (A gyógyszerből gondolom...) Szerintem inkább pszichológushoz fordulj! A pszichiáter inkább csak gyorssegélyre jó (nekem arra volt jó), de egy hosszabb terápiás boncolgatásra a pszichológusok szerintem jobbak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!