Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Anorexiával kapcsolatos kérdés?

Anorexiával kapcsolatos kérdés?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, aki anorexiás. Nem eszik, egész nap fekszik otthon, nem iszik meg egy gyümölcsteát sem, mert azt mondja, túl sok benne a kalória. Elkezdett pszichológushoz járni, tehát a szakértő segítség megvan. Én, mint barát, hogyan tudnék neki segíteni a gyógyulásban?

2013. aug. 25. 20:49
 1/2 anonim ***** válasza:
Éreztesd, hogy mellette állsz, mást nem tudsz sajnos tenni.Beszélj vele sokat, de ne a betegségéről.
2013. aug. 25. 21:01
 2/2 anonim ***** válasza:
Ajánlom neki a Jégviráglányok című könyvet, elég érdekes, egy anorexiás lányról szól. Nos, én nagyon is megértem mivel én is evészavarban (anorexiában) szenvedek. Ha pszichológushoz jár, pszichiáterhez, az jó, mert ő ha minden igaz méri, meg kitűz egy súlyt (csak akkor a minimális súly alatt van) amit el kell érnie. Ez a betegség nagyon veszélyes lehet hosszútávon, akár bele is halhat!!! Éreztesd vele hogy ez nagyon veszélyes! Amúgy nagyon vékony már?
2013. szept. 3. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!