Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan teszteltethetném magam...

Hogyan teszteltethetném magam ADHD-ra?

Figyelt kérdés

Van egy olyan érzésem, hogy valami ilyesmi rendellenességem biztosan van. Körülbelül 5-10 percig tudok koncentrálni egy dologra(elkezdtem tanulni, elindítottam egy stoppert, aztán mikor azt vettem észre, hogy teljesen máshol jár az eszem, leolvastam az időt). A koffeintől csak még szétszórtabb leszek. Közép iskolában(nekem nagyon könnyen ment) ez nem okozott gondot, mert egy betűt nem tanultam, mégis minden érettségim 5-ös lett, de egyetemen sajnos változott ez a helyzet és itt már sajnos tényleg nem ártana figyelni előadásokon, meg otthon tanulás közben.

Kisgyerek koromban(5-6 évesen/itthon tanultam meg írni-olvasni/) egyik napról a másikra elképesztően ronda lett(olvashatatlan) az írásom, ezért anyu elvitt egy rakat orvoshoz(sok mentális probléma van/volt a családban, kezdve az epilepsziától a skizofréniáig) kivizsgáltatni lehet, hogy nekem is van valami ilyesmi. Voltam MRI-n, és EEG-n, semmi fizikai rendellenességet nem mutattak ki az agyamban, így a végén gyerekpszichológus lett belőle, ahol megállapították, hogy elvileg a hiperaktivitásnak egy nagyon ritka formája ez, ami gyógyszeresen kezelhető lenne, de több lenne a kár mint a haszon. A pontos diagnózist sajnos nem tudom.

Ezért gondoltam arra, hogy lehetséges az, hogy valami ilyesmi van. Hol tudok ilyen tesztet találni, vagy orvossal elvégeztetni? Itthon erről nem tudok beszélni, mert akár hányszor felhozom a témát, anyu meggyőződéssel áll mellé, hogy nekem az ég világon semmi komoly bajom nincs.

2013. aug. 18. 22:18
 1/2 anonim ***** válasza:

én is adhd vagyok de teljesen más tünetekkel. Pl középiskolában 3x buktam, 2 helyre is jártam, komoly konfliktusaim voltak tanarakkal/diákokkal, boldogtalan vagyok, figyelmetlen ami fels e tűnik nekem csak másoknak hogy szétszórt feledékeny típusom van. Mindig mozognom kell ink. régebben mostanság csak ujjaimmal lábammal mozgok és mozgoldok a széken. Nem bírom a monotóniát, pár perc alatt feladom ha unalmas egy feladat. Folyamatosan izgalmat keresek (gyakran provokálok veszekedést, balhét, cigizek, lerészegedek gyakran, mindig veszekszek a barátaimmal) Bizonytalannak érzem magam. Labilis a hangulatom stb..

Nem hinném hogy ilyen vagy bár sose lehet tudni.. Nézd meg teszten esetleg

[link]

2013. aug. 20. 00:26
 2/2 A kérdező kommentje:
A mozgásos tünetek nálam is fennállnak. Amúgy köszönöm szépen a tesztet! Kitöltöm!
2013. aug. 20. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!