Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet, hogy Borderline? Valaki.

Lehet, hogy Borderline? Valaki.

Figyelt kérdés
A barátommal lassan egy éve vagyunk együtt és nagyon gyanakszom, hogy Borderline szindrómában szenved. Pár hetesen elveszítette az édesapját és az anyja nagyjából egy évig nem foglalkozott vele, teljesen elhanyagolta. A barátom túl érzékeny, túl agresszív. Düh-kitörései vannak. Soha nem ismeri el, ha nincs igaza, és elképesztően hirtelen haragú. Van, amikor ideges, vagdalózik, tör-zúz, beleüt a falba. Van, hogy teljesen lekezel, máskor betegesen magához akar láncolni. Ha nem csapkodással vezeti le a feszültséget, akkor sír, zokog. Rettentően szeretem és rettentően féltem.. Lehet, hogy Borderline?
2009. okt. 27. 22:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Próbáld meg rábeszélni egy pszichológusra/pszichiáter , csak ő tudja megmondani biztosan , de azok alapján amit írtál elképzelhető , persze lehet más is
2009. okt. 27. 22:18
 2/7 anonim ***** válasza:
azt nem hinném, hogy borderline, de komoly problémák vannak vele. ilyen nincs, hogy valaki túl érzékeny, vagy túl aggresszív, és kész. egy lelki beteg, és rengeteg kell dolgoznia magán, ha ember akar lenni. ilyenekre gondolok, hogy önismeret, önértékelés, önkontroll, meg szocializáció, etc, etc, nem is értem hogy mehetett bele párkapcsolatba, ha ilyen állapotban van érzelmi szinten, mint egy gyerek. ezt így nem lehet csinálni.
2009. okt. 27. 22:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Azok után, amin átment, engem nem lepne meg, hogy nem bólogat és mosolyog.
2009. okt. 27. 22:27
 4/7 A kérdező kommentje:
Soha nem volt előttem komoly, sőt szinte nem is volt kapcsolata. Nagyon féltem és fogalmam sincs, mit csináljak. A szülei is, én is mondtam már neki a pszihológust, de makacs, hajthatatlan, szerinte semmi baja nincs. Érzelmileg annyira gyerek, és segítségre van szüksége, de úgy érzem kevés vagyok ehhez és kezdek kikészülni én is idegileg és érzelmileg egyaránt..
2009. okt. 27. 22:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is ilyen voltam, törődj vele és egy idő után megváltozik. Személyiségfejlesztéssel foglalkoztam és mostanában újra el kellene kezdenem. Neki is jó lenne. Ha meditációk kellenek, írj. Küldök linket priviben ha akarod.
2009. okt. 28. 22:04
 6/7 anonim ***** válasza:
A borderline szindrómások nem haragtartók.Egyébként lehetséges,hogy az van neki.
2009. nov. 6. 13:31
 7/7 anonim ***** válasza:
A borderline nagyon ritka, és akinek tényleg az van, ott még egy laikus se kérdőjelezi meg, mert annyira borzasztó betegség! Szerintem ennyi alapján neki egy a borderlinetól sokkal enyhébb mentális betegsége lehet.
2009. dec. 30. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!