Mitől hall az ember hangokat a fejében?
vagy skizofréniás beteg,vagy disszociatív személyiségzavaros.
az első egy fizikai elváltozás/eltérés az agyban,a második meg egy szélsőséges esetekben kialakuló lelki elváltozás.
skizofrén betegségről nézhetsz filmeket pl a halászkirály legendája.
disszociatív meg a harcosok klubja.
de bizonyos gyógyszer,vagy droghasználat is okozhat ilyet-félelem és reszketés las vegasban.
Elsőnek: Külön írtam hogy komoly válaszokat várok. :)
Másodiknak: Pont ez a célom, de nem tudok úgy utána nézni ha azt sem tudom hogy milyen pszichés baj után kell néznem. :) Ezért kértem csak tippeket.
Harmadiknak: Nagyon köszönöm a választ és a tippeket. A disszociatív és a skizofrénia már nekem is megfordult a fejemben. :)
A pszichiátria tankönyve
Olvastam!
Értékelje Ön elsőnek!
Tringer László
Tringer László a Budapesti Orvostudományi Egyetemen végzett, majd számos szakból, többek között pszichiátriából, neurológiából, csoportpszichoterápiából, klinikai farmakológiából, orvosi pszichológiából, klinikai szakpszichológiából, pszichoterápiából, magatartásterápiából, addiktológiából, geriátriából szerezte meg szakvizsgáit. 1994-től 2004-ig a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának igazgatója. Ebben a minőségében jelentős változtatásokat kezdeményez. Fokozott figyelmet fordít az oktatás korszerűsítésére. Új tárgyak oktatását kezdi meg (gyógyszerészi és fogorvosi pszichológia, pszichoterápia, orvosi rehabilitáció). Belső szervezeti átalakítások mellett krízis intervenciós osztályt létesít, pszichiátriai konzultációs szolgálatot, közösségi pszichiátriai programot indít, klinikai farmakológiai csoport kialakítását kezdeményezi. Tudományos munkásságának tengelyében a lelki jelenségek, magatartási zavarok és terápiájuk, valamint ezek biológiai, szociális és filozófiai összefüggései állnak. Munkásságát 173 publikáció, ebből hat önálló monográfia, 30 könyvfejezet, valamint 385, jelentős részben idézhető előadás jellemzi. Nemzetközi folyóiratokban angol, német és francia, illetve litván nyelven jelentek meg cikkei.
Megveheted, könyvtárban is belenézhetsz vagy neten is keresgélhetsz.
Erre én is kíváncsi vagyok. Én sose hallotam hangokat a fejemben, de hallottam hogy van ilyen, és kíváncsi lennék ilyenkor mi játszódik le az ember agyában.
Mitöl lehet az hogy pl. valaki az anyja hangját hallja, vagy érzi, lássa is öt, holott nincs ott, és még nem is gondolt az anyjára, elözöleg? Ezt csak példaképp írtam.
Valaki (mondjuk egy skizofréniás, mert az csak tudja miért halucinál) megmagyarázná, mitöl van ez, kielégitené az én kíváncsiságomat is, nemcsak a kérdezöét.
Nem tudjuk, miért van, és a skizofréniások sem tudják, sőt, kb. 50%-uknak nincs betegségbelátása, azaz természetesnek tartja a hanghallásokat, egyéb hallucinációkat. Az agy bizonyos területein a dopamintermelés emelkedik, de ennél bővebbet nem tudok mondani. Amúgy 5-6 skizofréniással találkoztam már a pszichiátrián, egyikük sem ismerős hangot hallott a hallucinációiban.
Amúgy engem is érdekel, milyen lehet ez az egész. Egy napra lennék skizofrén, kíváncsiságból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!