Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A galagonya tea mint stresszcs...

A galagonya tea mint stresszcsökkentő, feszültségcsökkentő mennyire hatásos?

Figyelt kérdés
Hogyan fejti ki hatását? Egyéb béta blokkoló alternatív megoldása lehet? Nagyon sokat stresszelek mostanában remeg a kezem szívtájéki görcs érzés.. Nem akarok még dokihoz menni de lassan nem bírom... Lehet hogy depressziós vagyok. Vagy pánikbeteg. De nem akarom az ördögöt a falra festeni.
2013. aug. 12. 20:32
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem amennyire te hagyod. Ha kapkodva, idegeskedés közben behörpölöd, akkor az se ér többet, mint bármi más se. A teához is kell egy kis csend, nyugalom, hagy hathasson.
2013. aug. 12. 21:37
 2/10 anonim ***** válasza:
Inkább a galagonya virágos hajtásvég teát ajánlom napi egyszer egy csészsével. egy kávéskanállal tegyél a gyógynövényből a forró vízbe. Citromfű teából viszont napi több csészével megihatsz ez mellett.
2013. aug. 12. 22:09
 3/10 anonim ***** válasza:
55%

semennyire. A galagonya tea vérnyomásra való! Feszültségcsökkentő vagy szorongásoldó gyógynövények a citromfű, macskagyökér, golgotavirág, kaliforniai aranymák, komló (bár ez inkább altat is már)

antidepresszáns: lyukaslevelű orbáncfű (Hypericum perforatum) van ömlesztett és filteres kiszerelésben is (pl naturland)

ha ömlesztettet akarsz inni napi 2-3 csésze 1,5 teáskanál teafű

filteresnél le van írva!

Üdv: egy természetgyógyász hallgató

2013. aug. 12. 22:22
 4/10 anonim ***** válasza:
A stressz, a feszültség pszichés dolog. Anyagokkal (gyógynövény, gyógyszer) csak azt éred el, hogy az idegek állapota elfedje a pszichés állapotot, tehát nem old meg semmit, csak egy kicsit segít. Nézd meg a Youtube-on az "Út a nyugalomhoz, a lelki egészséghez" című sorozatot.
2013. aug. 13. 21:52
 5/10 anonim ***** válasza:

Nekem bevált, nagyon is! Sokszor van ideges eredetű extrasystole-m (nagyobb dobbanásom), és a galagonya tea nagyon hatásos rá, és valamennyire nyugtat is. Napi 2 csészével bátran ihatsz! Persze nem vagyunk egyformák, ki kell próbálni, kinek mi hat.

Azzal pedig nem értek egyet, hogy a gyógynövények elfednének, azok bizony a gyógyszerek... A gyógynövények elősegítik a szervezet öngyógyító folyamatait.

2013. dec. 10. 20:11
 6/10 anonim ***** válasza:

Én béta-blokkolót is szedek, meg a galagonya teát is iszom. Igaz csak 1 csészényit naponta mézzel. Igazi gyümölcsből készítjük otthon nem filteres boltiból.

Kicsit féltem, h majd nagyon leugrasztja a vérnyomásom, de szerencsére nem. Már majdnem kihűlve iszom.

Nekem orvos ajánlotta kiegészítő terápiának...nem úgy csak önmagába. nekem kell a gyógyszer is hogy valahogy legyek.

2014. jan. 14. 11:14
 7/10 anonim ***** válasza:
Érdekes, mert béta blokkoló mellé éppen nem ajánlják, eddig én is ittam, de rövid ideje már béta blokkolót szedek, és azt olvastam, nem ajánlatos egyszerre őket :(
2014. jan. 14. 12:17
 8/10 anonim ***** válasza:
A béta-blokkolót reggel este a teát napközbe iszom. Nekem direkt kardiológus írta fel. Interneten én is olvastam sok mindent...
2014. jan. 14. 13:25
 9/10 anonim ***** válasza:
Én is szívesen innám, mert nagyon pártolom a gyógynövényeket! Nem is kötekedésből írtam, félre ne érts. Inkább én is keresem a lehetőséget, hogy akár ki is válthassam a béta blokkolót! Szóval köszönöm az infót! :)
2014. jan. 14. 15:43
 10/10 B.Ági ***** válasza:

Szerintem a tasakos gyógynövénytea annyit ér, mint zokniban lábat mosni. A másik, hogy a gyógyteákat nem szabad ízesíteni, mert a hatóanyaguk többnyire semmis lesz vagy legyengül.

Szóval se cukrot, se mézet, se citromot bele.

2015. jún. 17. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!