Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A fiam barátja skizofrén,17...

A fiam barátja skizofrén,17 éves. Veszélyben van a fiam, ha vele van?

Figyelt kérdés
Egyébként jó gyerek, de a családja nagyon stresszes, ezért dühromai vannak és többször is életveszélyesen megtámadta a rokonait. Én speciel nagyon szeretem és ő is nagyon szereti a fiamat, de szerintetek egy skizofrén azt is megtámadhatja akit szeret, és aki nem bántja őt?

2013. aug. 11. 21:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
NEM tevődik át. A skizofréniának biokémiai oka van, nem pedig egy fertőzés vagy nátha, ami átmegy a fiúra. NEM terjed.
2013. aug. 13. 21:18
 12/25 anonim ***** válasza:

Nem azt mondom, hogy terjed, hanem a hallucinációk jellege, a téveseszmék tárgya változhat.

A kérdező azt írta a hallucunációi arra sarkalják, hogy üssön. (az, hogy kit, mit, mikor, miért, arról nem volt szó)

2013. aug. 14. 09:47
 13/25 anonim ***** válasza:
Óóó, bocs, akkor teljesen félreértettelek. :( Azt hittem, hogy azt mondod, hogy átterjed rá.
2013. aug. 14. 10:18
 14/25 A kérdező kommentje:
Nagyon hasznos, amiket mondtatok, kérlek, írjatok még. Azt szeretném kérdezni, hogy a skizofrén utólag emlékszik-e arra, ami történt a rohama során? Mert pl azt mesélte egy másik gyereknek, hogy kirabolt egy embert. Ez, ha igaz egyátalán , és nem csak kamaszos duma (elég ostoba), lehet a skizofrénia tünete, vagy csak egyszerűen bűnöző. Azt konkrétan tudom, hogy megtámadott egy teljesen idegen embert, mert faji jellemzői miatt haragudott rá (korábban ugyanis őt támadták meg többször is kisebb korában hasonlók). Nem tudok ennél finomabban fogalmazni, mert a múltkor is kicenzúráztak. Az az ember békésen ment az úton és ő nekitámadt.Ezzel csak azt akartam mondani, hogy valszeg léteznek ilyen támadások és nemcsak az ő képzeletének a szüleményei, és ha igen, akkor hogy lehet, hogy emlékszik rá? Lehet, hogy mégsem skizo, csak jól el kellene verni az apjának? Ez a család egy rémálom.
2013. aug. 15. 07:23
 15/25 anonim ***** válasza:
Kicsit kezd kusza lenni ez a dolog, orvosilag diagnosztizálva van a skizofrénia???????????????????????????
2013. aug. 15. 07:47
 16/25 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező kezdi túlbonyolitani a dolgot.
2013. aug. 15. 19:39
 17/25 A kérdező kommentje:
Diagnosztizálva van, sőt, valszeg a családjában mások is. Ha úgy érzed, hogy túlbonyolítom, akkor biztos , hogy nem vagy anyuka, tehát nem tudod átérezni, hogy milyen ez a helyzet. Te hagynád, hogy a gyereked egy olyan családhoz járjon nap mint nap, ahol késsel üldözik egymást? Tegnap is kihívták a rendőrséget.
2013. aug. 16. 06:00
 18/25 anonim ***** válasza:
Nem vagxok anyuka dr a tùlbonyolítás slatt azt értem hogy tul sok informáciòt nem osztott meg velünk.
2013. aug. 16. 09:16
 19/25 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, Neked olyan kérdésed van, ami már nem is kérdés!!!!

Késsel üldözik, a Te fiad is jár oda? ( eddig csak azt mondtad, a barát jár hozzátok)

Mi a kérdés? Hogy ma vagy holnap vágják bele a kést?

2013. aug. 16. 09:53
 20/25 A kérdező kommentje:

Igen, járt oda hozzájuk, mert az volt a munkahelye, de szerencsére már nem. Ha nálunk van, nincs vele semmi gond. Szeretnénk megszakítani vele a kapcsolatot. Szerintetek van esély arra, hogy feldühödik és megöl bennünket csalódottságában? Már többször követett el öngyilkosságot, és késes támadást.Vagy napközben, amikor még nem részeg, ilyen rohamok nem jöhetnek ki rajta?

Bocs, hogy ennyit rágódok rajta, de el kell döntenem, hogy sürgősen elutazzunk-e?

2013. aug. 17. 06:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!