Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tudtok tanácsot adni, segíteni...

Tudtok tanácsot adni, segíteni nekem? :' ( /Hosszú történet lesz/

Figyelt kérdés

16 éves fiú vagyok.

Nincs könnyű életem.

Kezdjük ott talán, hogy nem tudom egyszerűen eldönteni, hogy nekem a fiúk vagy a lányok kellenek jobban.

Mert van, hogy a fiúk iránt érzek többet, van, hogy a lányok iránt.

Már ez a döntésképtelenség is elég kiakasztó tud lenni.

Továbbá ott van, hogy valószínűleg depressziós vagyok.

A nap különböző időszakaszaiban nagyon súlyos hangulatingadozásom van.

Van, hogy energiával teltnek érzem magam, úgy gondolom, hogy bármire képes vagyok.

Egyik pillanatról a másikra átesek egy olyanba, hogy sírógörcsöt kapok, öngyilkosságon jár az eszem, és magamba fordulok.

Olyan is sokszor van, hogy az érzéseim "kikapcsolódnak".

Nem érzek semmit, se örömöt, se szomorúságot, csak a nagy semmi van.

Teljesen ki tud ez engem készíteni.

A gondolataim futóversenyt játszanak. Nem tudok átgondolni rendesen semmit, az agyam csak rohan és rohan.

Pszichológushoz fogok járni, de csak szeptembertől tud fogadni, majd hetente 1x.

Az is elég nehéz, hogy ha fiúkba szeretek bele, általában az illető hetero, és bele kell törődnöm, hogy soha semmit, még egy ölelést sem kaphatok az illetőtől.

Fiú léttemre, nap mint nap, többször is sírok.

Van, hogy megnyugtat egy csöppet, de 5 perccel a sírás után már megint rajtam van a nyomasztó érzés.

Nagyon sokan megaláztak már, lenéznek engem, van, hogy semmibe vesznek.

Kevés barátom van. Igaz, hogy nekik mindent elmondok, de nem tapadhatok rájuk a nap 24 órájában, mint egy pióca.

A szüleim is nagyjából tisztába vannak azzal, hogy nem csak a lányok iránt érzek szerelmet, de nem hozzák fel a témát, csak a lányokról beszélnek velem.

Szerintem nekik fogalmuk sincs, hogy mi játszódik le bennem, mert van, hogy azt mondják, hogy 'Kállósemjénbe kerülök, meg egy gyógyszeres idegbeteggé válok majd'.

Apropó idegbetegség. Mostanában nagyon könnyen berágok a legkisebb dolgokra is.

Ideges leszek, elkezdek remegni, és legszívesebben törnék-zúznék.

Drámákat nézek mostanában, amiken jól kisírhatom magam.

De van, hogy nem tudok figyelni a filmre, mert a gondolataim akaratlanul is elkalandoznak.

Könyvekkel, ha olvasok, ugyanez a helyzet.

Kibírhatatlan ez az egész.

Sokszor van olyan érzésem, hogy nem szeret senki, feleslegesen élek, és meg kell, hogy haljak.

Van, amikor azt érzem, hogy valaki folyamatosan figyel engem, pedig tudom, hogy nem néz senki.

Van, hogy fejben eljátszom, hogy... varázserőm van, és bosszút tudok állni azokon, akik bántottak.

Elképzelem, hogy hírnevem van, mindenki szeret, és bír engem.

Van, amikor egy ilyen képzelgést el is játszok valójában is.

Hangokat adok ki, úgy mozgok, ahogy azt elképzelem a fejemben.

És mikor észreveszem, hogy mit csinálok, megijedek, hogy lehet, hogy megőrültem.

Attól is félek, hogy talán skizofréniás lehetek.

Ja, amit még nem mondtam.

Erős szorongásom van. Félek emberek közé menni, félek kommunikálni, szemkontaktust felvenni...

Kényszergondolatok kínoznak, kényszercselekvéseim vannak.

Félek, hogy majd a pszichológusnak nem lesz merszem elmondani mindent.

Arra gondoltam, hogy talán majd leírok mindent, szép részletesen, és odaadom majd neki, hogy olvassa el, mert úgy könnyebb.

Nem tudom, ki fogom-e bírni szeptemberig, vagy addigra megölöm magam.

Azért írtam ide, mert talán ti tudtok olyan dolgokat írni, ami még kitartást ad, vagy tudtok adni néhány tanácsot.

Aki ír, az tényleg olvassa végig, amit írtam, és ha tud, minél több dologhoz írjon tanácsot.

Előre is köszönöm a válaszolóknak!!!

2013. júl. 26. 10:56
 1/9 A kérdező kommentje:

Még sok minden van velem kapcsolatban, de tényleg már annyi bajom van, hogy egyszerre csak ennyi jut eszembe.

Ja, igen.

Ez a depresszió, szorongás féle állapot már nagyon régóta tart nálam.

1 hónappal ezelőtt jöttem rá, hogy mi is van velem, amikor a neten olvasgattam dolgokat.

Anya azt mondja, hogy csak bebeszélek magamnak mindent, de ez nem igaz.

Kikészülök!!

2013. júl. 26. 10:59
 2/9 anonim ***** válasza:
Amit látok az az,hogy enyhe paranoia, erős depresszió,és valószínűsíthető bipoláris zavarod van. Na már most ezekkel nem egyszerű együtt élni,senki sem hibáztat érte,hogy ki vagy akadva. De nagyon jó lenne,ha előbb el tudnál menni pszichológushoz. Én is félek,hogy legalább is öngyilkossági kísérleted lesz addig... Esetleg mi lenne,ha a nyarat a barátaiddal töltenéd? Elmennétek fürödni, szórakoznátok. Lazulj el egy kicsit,és élvezd a nyarat! :)
2013. júl. 26. 11:33
 3/9 A kérdező kommentje:

A bipoláris zavarról én is olvastam, de nem gondoltam, hogy az lenne a bajom.

Nem akarok hamarabb menni, mert ez az orvos, akihez menni fogok, bejött a nyári szabijából, mert megijedt, hogy megölöm magam.

Velem csak 5 percet beszélt, így jóformán semmit nem tudtam neki elmondani neki.

A terápia majd csak szeptembertől lesz.

Elég zárkózott típus vagyok.

Voltam egyszer-kétszer a barátaimnál, meg majd még megyek is.

Valahogy majd csak kibírom szeptemberig.

Aki Üzenetet írt, köszönöm azoknak is, de azokra majd csak gépről tudok válaszolni.

2013. júl. 26. 12:00
 4/9 A kérdező kommentje:

Szórakozni, bulizni nem szeretek :/

Nem is nagyon merek kimozdulni a házból, mert csúnya vagyok, el vagyok hízva, és félek, hogy mit gondolnak rólam mások.

Nagyon mélyre zuhantam..

2013. júl. 26. 12:03
 5/9 Imola Ágnes ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=vv2qrY4ULok

Nézd meg, és járj utánna az egész témának. Segíteni fog:)

2013. júl. 26. 12:21
 6/9 A kérdező kommentje:

Ha gépnél leszek, megnézem!

Igazából attól is tartok, hogy mi lesz, ha melegként lépek ki a pubertásból.

Eléggé ódzkodom a férfi-férfi szextől, csak gondolatban játszadoztam.

De én örülnék, ha heteróvá válnék.

Apa lennék, és gyerekeim is lennének.

Mit mondnak az emberek a ferde hajlamúakról?

A legtöbben elítélik őket, pedig szerencsétlenek nem tehetnek róla, hogy rossz hormonfelépítéssel születtek...

Szóval, van, hogy küzdök ellene, hogy nekem csak a lányok kellenek, de nem igazán megy.

Ez is emészt engem egyre jobban..

2013. júl. 26. 12:46
 7/9 A kérdező kommentje:

#5-ösnek teljes szívből köszönöm, hogy belinkelte azt a videót.

Végre rájöttem, hogy a depresszióm és szorongásom nagy része, amiatt alakult ki, hogy homofóbiám van, és egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy ferde hajlamú vagyok :(

Majdnem úgy történt velem is, ahogy az a fiú elmondta a videóban.

Megpróbálom megfogadni a nő tanácsát :)

Esetleg valakinek nincs valami ötlete, hogy hogyan lehet ebből 'kigyógyulni'? :)

2013. júl. 27. 09:50
 8/9 anonim ***** válasza:

Jó sok minden összejött neked... de ne add fel, mindig, minden helyzetben van kiút! Az jó, hogy legalább már megtaláltad a problémáid okát.

Az, hogy a fiúk és a lányok is tetszenek, valószínűleg nem marad örökre így, előbb-utóbb "döntesz" az egyik vagy a másik nem mellett (bár vannak páran, akik egész életükben vonzódnak mindkét nemhez). Nem véletlen, hogy csak felnőtteket neveznek biszexuálisnak, hiszen kamaszkorban sok fiatallal előfordul, hogy átmenetileg a saját neme is érdekli, de ez később változik. Ne görcsölj ezen! Lehet, hogy nálad is csak átmeneti állapotról van szó. De ha nem, akkor melegként is élhetsz tisztességesen, becsületesen.

2013. júl. 28. 21:22
 9/9 Imola Ágnes ***** válasza:
5-ös vagyok, örülök, hogy segíthettem a videóval. Ajánlom, hogy ebből a sorozatból nézz meg több videót is, biztosan segíteni fog eligazodni az életben. Sok szerencsét!
2013. júl. 29. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!