A 80-as IQ-jú ember az már értelmi sérültnek számít!?
Ha azt vesszük, hogy 90 alatti az "átlag alatti", 110 fölötti az "átlag fölötti" - akkor a tiéd átlag alatti, de nem értelmi sérült. Pláne, hogy az intelligencia fejleszthető. Az is kérdés, hogy milyen típusú feladatok rontották az átlagodat. Én pl a nyelvi kérdésekben gyors, pontos vagyok, de ezekkel az ábrákkal, pl. melyik illik a sorba, ki lehetne kergetni a világból. Tudom is magamról, hogy geometria, algebra sose volt erősségem, ezzel megbarátkoztam. Az is fontos, hogy ha van időm, akkor megoldom a feladatot, de ha mérik az időt, begörcsölök,Szóval egy gyakorlott, olvasott, rutinos ember IQ teljesítménye magas, de a gyengébb az nem végérvényes. Olvass, oldj meg hasonló feladatokat, és 10 után a 11. már rutinszerűen megy majd!
És ahányféle teszt, annyiféle eredmény. Bár a pszichomókusok standard kérdésekkel dolgoznak.
Ezek az IQ tesztek nem mérvadóak, ráadásul a IQ nem mindig függ össze azzal, hogy ki mennyire okos.
Nemzetközileg elfogadott teszt nálunk egyedül a Mensa, kíváncsi vagyok, hányan töltötték ezt ki.
Én már csináltam olyan netes tesztet, ami szerint 150-es IQ-m van, olyat is, amelyik szerint 90, szóval egyáltalán nem megbízhatók. Ráűadásul ezek csak egyes kompetenciákat mérnek, az intelligencia, az "'okosság' ennél sokkal összetettebb. Ha valós eredményeket akarnának elérni, ahhoz minimum 5-6 órás átfogó ismereteket mérő tesztet kellene csináltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!