Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Túl sokat írok másoknak és...

Túl sokat írok másoknak és ezzel elriasztom őket magamtól. Hogyan lehet ezt valahogy átfordítani?

Figyelt kérdés

Amikor írok, vagy válaszolok valakinek, akkor rendszerint kilométer hosszú levéllel örvendeztetem meg, amitől valószínűleg beijed az illető. Nincs a levéllel igazából semmi baj, (illetve... nagyon is van) meg érdekes, csak egyszerűen aránytalanul hosszú, és főleg egy ismerkedésesnél, párkeresősnél ez nagyon rossz nekem. Túlzott lelkesedéssel indítok, és ez elfogy utána és otthagynak válasz nélkül, ami által a következőnél még nagyobb lelkesedéssel válaszolok... De ez másra is érvényes, mármint a túlzott lelkesedés.

Valaki van ilyen helyzetben?

2013. júl. 18. 19:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy jót tesz, ha csak úgy magadnak is írogatsz, így a kifelé irányuló gondolataidat jobban megszűröd majd. Én sokat vagyok egyedül, ezért mindig aggaszt, ha beszélgetek vagy levelezek valakivel, hogy nem lesz-e belőlem "sok" neki.

Másrészt tényleg idegesítő a sok szöveg. Egyszer ismerkedtem neten egy sráccal. Én keveset írtam válaszul, mert épp vizsgaidőszakom volt, és ha nem tanultam, akkor aludtam. Alig voltam gépnél. Ő meg szóközök nélkül nyomta a szöveget minden este, és megsértődött, hogy nem írok annyit, holott jeleztem, hogy pár hétig még ki leszek dőlve. Leugatta a fejemet egy e-mailben, és eltűnt.

Tehát legyél megértő, és idővel úgyis kialakul a megfelelő rizsamennyiség.

2013. júl. 21. 13:01
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Igen, ez is egy kulcs. Most is fogok valakinek írni, kíváncsi is rá, majd ügyesen megoldom. :)
2013. júl. 21. 21:56
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen ugyan ilyen vagyok. Irok egy regenyt es, ha nem valaszol akkor kuldok egy meghosszabb uzenetet, amibe megkerdezem, hogy mi a baja velem? Miert nem valaszol?! De csak a fontosabb emberekkel vagyok igy es aztan eszreveszem, hogy eltavolodnak tolem:/
2013. aug. 19. 19:44
 14/14 A kérdező kommentje:
:) Akkor írok neked privátot. De csak max 5 sorban válaszolhatsz :)
2013. aug. 19. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!