Érzelmi sivárság ellen mit lehet tenni?
20 éves vagyok. Kb. 2-3 éve, amikor/miközben "felnőttem" mintha eltűnt volna belőlem valami.
Például akárhány kapcsolatom volt az első pár hét/hónap után puff mintha legalább 20éves házasságban élnék. Tudom hogy ez ellen nekem (is) kellene tennem, de egyszerűen semmi energiám, inkább azon kapom magam, hogy sírok és okokat keresek.
Az élet más területén is ezt tapasztalom, először nagy fellángolás aztán sivárabb leszek mint egy sivatag.
Ez ellen lehet valamit tenni? Van esetleg valami természetes gyógymód vagy gyógyszer, vagy vitamin ami segítene?
Szeretném visszakapni az életkedvem, az érzéseim és az energiám.
kezd olyannal ami érdekel
sportolj,motorozz,cigizz..
Nem lehet, hogy mindent ezer fokon égve csinálsz és a környezet felületessége kiborít?
Ez után mélypontra kerülsz, mert úgy érzed, értelmetlen és eredménytelen bármibe kezdesz?
Van egy ismerősöm. Azt hittem róla, hogy hiper intelligens és szerettem volna fele annyira helyesen viselkedni egy-egy szituációban, ami engem a helyében feldühített volna vagy éppen ellenkezőleg.
Évek alatt rájöttem, hogy ez az ember nem előbbi miatt viselkedik így, hanem azért, mert egyszerűen nincs füle és szeme a dolgokhoz, nem is akarja és nem is tudja észrevenni a dolgokat. Naiv és buta, de a többség nem ismeri ilyen közelségből, így mindenki elismerően felnéz rá. Inkább legyek mégis ilyen, amilyen vagyok, mint olyan, mint ő. Igaz, így sokszor van az embernek csalódása, de legalább embernek tudom magamat vallani, nem egy bábunak.
Igen, szeretem a maximumot nyújtani és olykor ha nem sikerül ,(pl nem tudom felvidítani a barátom, nem tudok valamit az elképzelésem szerint megcsinálni és utána nem jut eszembe mentő-ötlet sem) magam alatt vagyok.
Ezen kívül eléggé jellemző rám hogy vagy boldog vagyok, és jókedvű, (és az istennek sem értem mások hogy tudnak " átlagos" hangulatúak lenni) vagy "depis". Ezen viszont fogalmam sincs hogy változtassak. Borzalmas.
A művész emberekre jellemző ez az "érzékenység". Olyankor kell alkotni valamit.
A művész hajlamú emberek általában csak küszködnek ezekkel az érzésekkel, nem tudnak vele mit kezdeni, mert nem viszik végig, ha érthető vagyok.
Persze ez nem annyira kifizetődő pálya, de módot lehet találni "másodállásban" végezni valamilyen művészmunkát.
Teljesen jól látod, sok sok hirtelen fellángolás, belekapás, aztán mint a kisgyerek, akinek nem kell az új tűzoltókosi, nem foglalkozik vele és csak rakosgatja ide-oda. Jó lenne másodállásnak, de előbb egy főállás kéne. Kiskölökként sokat pecáztam, barkácsolgattam. csak ugye ezek mind monogám dolgok, főleg a peca ahol feszülten kell figyelni az úszót, és tudni kell hol találom a halat.
Tessék, most látom milyen szépen le is írtam egy teljesen fölösleges, túlfeszített dolgot. Nem véletlen, hogy utáltam a fenekező horgászást, ahol a sörhasúak csak napoznak és alszanak a hangjelzős kapásjelző mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!