Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mitől lettem gyenge idegzetű?...

Mitől lettem gyenge idegzetű? Régen imádtam a horrorfilmeket, de ma már sokkol egy véres jelenet, rémálmaim lesznek tőle.

Figyelt kérdés

26 éves lány vagyok. Azt nem szeretem, ha szenvedni látok valakit. Beleélem magam, sajnálom az illetőt. Ha gyerekről van szó, akkor elég, ha mesélik a sztorit, már elsírom magam.

Annyi történt az életemben, hogy 1 éve született egy kisbabám, meg megszakadt anyámmal a kapcsolatom. De amúgy minden rendben. Anyámnak már volt idegösszeroppanása, ez örökölhető?

2009. okt. 19. 20:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A gyenge idegrendszer csakúgy, mint a rák, a cukorbetegség, stb. örökletes tényezők. Most vallották be svéd kutatók. Azért tehetsz magadért, ha akarsz. Be kell látnod, hogy minden szenvedőn nem segíthetsz, de akin lehet és tudsz, feltétlen tedd meg.
2009. okt. 19. 20:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Már rákérdeztem magamban nem voltál-e terhes, mikor tovább olvastam. Én most közeledem a babavárás végéhez és rettenetesen érzékeny lettem. Korábban élvezettel olvastam dark-fantasy-t, most meg gondolni sem tudok semmire, ami erőszakkal, halállal, betegséggel kapcsolatos. Anyámtól én is messze kerültem, most is azért lógok neten hátha bejelentkezik MSN-en, de igazából hosszú hónapok óta állandóan szükségem lenne rá, pedig már felnőttem és korábban leváltam róla érzelmileg.Nem lehet, hogy az anyaság olyan hormonokat/ magatartást szabadít fel, ami ilyenné tesz bennünket nőket? Én sem tudom.
2009. okt. 19. 20:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Másban is gyengébb vagy?Lehet túl kimerült vagy,vagy csak megváltoztál.Én is változtam,félénkebb vagyok engem is zavar,Pl:szeretnék,mindig szerettem volna lovagolni.Régen bármilyen lóra felültem,ha lehetett magam irányítottam őket,tavaly lovagoltam 2-3 kört(előtte évekig nem).De kicsit féltem,főleg amikor felgyorsult a ló.Régen meg ennek örültem legjobban.

Gyereked született,vagyis komolyabb kapcsolatba kerültél a gyerekekkel,félted a sajátodat,tudat alatt,vagy ténylegesen félsz(mint minden normális szülő)nehogy komoly baja essen.De ha gyerek,állat szenved én is sírnék időnként,ha "le vagyok merülve" feszült vagyok meg főleg.

2009. okt. 19. 20:42
 4/7 dobó kacsa ***** válasza:
100%

A leírtakon felül...

Esetleg egyre jobbak a horrorfilmek. Igazi mély érzelmeket feszegetnek. Szerencsére egyre kevesebb a cipzáros szörnyes film :)

2009. okt. 19. 20:50
 5/7 A kérdező kommentje:

Igen, mióta megfogant a babám, sokkal érzékenyebb vagyok, de azt hittem ez a várandóság velejárója. 1 éves a fiam, de ez az érzékenység megmaradt. Ha a családomról van szó erős vagyok, erősebb, mint valaha! Már kiállok magamért és nem érdekel mások véleménye, szóval mástéren nem vagyok gyenge. De ha kínoznak valakit a filmben, haldoklik az illető, szenved egy állat, vagy sírni látok egy gyereket...Akkor egész nap a hatása alatt vagyok.

Akkor úgy néz ki, ez az anyaszerep lesz a "főludas" :-)))

Hát igen, ezek a mai horrorfilmek nem semmik! Nem borzongok tőlük, hanem szorongok utána. Főleg, ha belegondolok, hogy akár meg is történhetne, mert nem gagyi szörnyes, hanem mondjuk sorozatgyilkosos! Hú, szörnyűek! Mint pl. a Motel!!

2009. okt. 19. 21:04
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Annyit állíthatok, ez a saját sebeid miatt van. Bele tudod élni magad azok helyébe, akik megrázkódtatásokon mennek keresztül, mert magad is sokat szenvedtél, sokszor szégyenítettek meg, és persze a család múltját akkor nem is vettük számításba..
2009. okt. 22. 11:31
 7/7 anonim ***** válasza:
51%
Te jársz a jó úton. Az afféle filmeket úgy hívom:"lelki környezetszennyezés". Nem tartom normálisnak, hogy valaki fa arccal nézi a szörnyűségeket. Persze, hozzászokunk, sőt igényeljük, mint a gladiátor-cirkuszokat az ókori Rómában. Aztán csodálkozunk, hogy az emberek fásultak, érzelem nélküliek. Én kerülöm az ilyen filmeket, elmenekülök, még az ajtót is bezárom, ha a családtagok mézik. Őrülj, hogy érzékeny lelkű vagy, lehet, hogy ez az egész életutadat megszabja majd.
2009. okt. 22. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!