Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyerek létemre néztem a...

Gyerek létemre néztem a trónok harcát (? )

Figyelt kérdés

Sziasztok.

(külföldről írok,ne szídjatok hogy nálatok késő van:)!

anyukámmal elkezdtük nézni a trónok harca nevű sorozatot vagy már egy éve,nem tudtam hogy mi az de leültem anyu mellé megnézni mert azt mondta fantasy.

Egész érdekesnek tűnt,sőt kezdtem megszeretni de vagy a 15.perctől vagy nem tudom nagyon kezdett brutális lenni(állat és ember mészárlás) és mivel túlérzékeny vagyok ezért eléggé nyomot hagyott bennem.

Persze amint anyu látta hogy mik van benne az olyan részeknél eltakarta a szemem.

(azt hittem csak ennyi volt azt hittem biztos most már normális lesz így tovább néztük)

de egyre durvább lett meg minden és szó szerint kezdtem rosszul lenni és kimentem.

azóta is szokta nézni anyu és néha én is a szobában vagyok(keresek ott valamit vagy netezek) és ugye néha akaratlanul is oda oda nézek.

Nagyon rossz még rá gondolnom is,kirázz a hideg de mégis annyira szépek benne a sárkányok és a fantasy része hogy legszívesebben én is nézném ha nem lenne benne ilyen sok sokkoló dolog.

Még mindíg gyötör ez a valami és szeretném túltenni magam rajta,hogyan?

(bocsánat ha rossz a helyesírásom telefonról írok)

12 éves lány vagyok

2013. júl. 13. 23:14
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Kösszönöm a válaszokat.

Tudom honnan van a husi amit megeszek mivel a nagymamám nagyon sokáig tartott baromfikat amiket ugye ő maga végzett ki..

de ezt nem brutális módon hanem a lehető legkíméletesebb módon,vagyis kevés szenvedéssel és gyors halállal.

de én még egyszer sem láttam ilyet,amikor ez történt a hátsó udvarban akkor én bementem a szobába és befogtam a fülem sőt néha már a takaró alá is bebújtam mert a tyúkoknak hallani lehetett végső"szavaikat"

A sorozat valami eszméletlenül szép,vagyis a fantasy része,de a sok kíméletlen gyilkolászás stb..miatt számomra sajnos nézhetetlen..

A csecsemő gyilkoságok a legfelhaborítóak a számomra(tudom hogy benne van,de nem néztem meg)

meg ugye az emberek lefejezése.

Sokszor szídom magam hogy ilyen érzékeny vagyok és ezt a sorozatot sem nézhetem,miközben mai fejlett kortársaim olyan simán végignéznék mint a japán selyem..

2013. júl. 14. 23:40
 22/28 anonim ***** válasza:

Oh, ne szidd magad. A következő években lesz még több nehézség, ha jön mondjuk a gimi, bár nem tudom hogy konkrétan hol élsz, azaz mire számíthatsz, de sokféle ember van. Maradj magadhoz hű és ne a csordát kövesd, amúgy meg bármi is lesz, előbb-utóbb úgyis megtalálod magad akkor is ha sok hibát követsz el, nehézség az mindig van. Állj ki magadért ahelyett hogy már most szidod magad. Egy jó barát sem szidna soha téged. Magaddal pedig pláne ne légy tiszteletlen, mert csak saját magad életét rontod.

Ha avval törődsz hogy egyes kortársaid mit csinálnak akkor máshoz viszonyítod magad. Ehelyett inkább azokkal törődj akik elfogadnak téged vagy hasonlóak hozzád, ne pedig azokkal a kortársakkal akiknek teljesen más a stílusuk. De erre magadtól is rá fogsz jönni, előbb vagy utóbb.

Nekem amúgy a disznótorokkal volt problémám, elég kellemetlen ahogy üvöltött az állat, de a csirkét szerencsére elég szakszerűen "kezelte" nagymamám szóval hamar vége lett és amúgy nincs is baj a háztáji hússal, sőt, az a legjobb (de ma az emberek többsége nagyipari rossz minőségűt eszik sajnos)

TaplalkozasHarcmuves: Köszi a választ. De azt miből gondolod hogy az öldöklés az örökségünk? Ha azt veszi alapul néhány ember hogy a majomtól származunk, akkor pláne látható lenne hogy a genetikai örökség nem húsevésre van beállítva. A majom növényevő és ritkán fogyaszt magvakat esetleg rovart. Az öldöklés a majomszabásúakban soha nem volt benne. Ha a vadászó életmódra utalsz akkor az is csak olyan helyekre volt jellemző ahol nem terem semmi növény, azaz pl mindig hó van. Ha pedig reptil dns-re utalsz, akkor ugyanaz a helyzet. Mivel növényevő reptilek is vannak, sőt. De ez hosszú téma.

2013. júl. 15. 00:33
 23/28 anonim ***** válasza:
Ja és nem a húsfogyasztás ellen írom, hisz teljesen jó ha egy ember eszik húst, ha vágyik rá. Én utálom, ezért nem eszem. De a hal, csirke vagy nyúl meg pár más egyéb hús fogyasztásával nincs baj, csak nem értem mire értetted hogy az öldöklés az alapvető lenne.
2013. júl. 15. 00:37
 24/28 A kérdező kommentje:

Nagyon kösszönöm a válaszokat!

nem akarok kötekedni de:

a majmok igenis nagyon agresszívek,képesek saját fajtársaikat is megőlni,ritkán madarakat is el ejtenek..

A mai majmok egyrésze a városokban is lohol,lop és támad.A kocsi felhajtóra is ráugranak,sőt mutatták hogy a kocsi tükrét is letörték.

Szerintem az embereknek ma már szügségtelen agressziót kimutatni,nem vagyunk már állatok,fejlődtünk..

2013. júl. 15. 00:39
 25/28 anonim ***** válasza:

Kérdező: ne szidd magad. Teljesen egészséges és természetes a viselkedésed, majd elolvasod a könyvet és megnézed a sorozatot később. Én nem azért írtam hogy valami defektet fogjak rád, ilyenről szó sem volt. Ha úgy érzed most nem néznéd: szerinted én 12 éves kisfiú koromban mennyire néztem volna? Ne vicceljünk, iszkoltam volna be a takaró alá.

22. nem tudom hogy a Darwinizmus PONTOSAN hogy szól, én ezt a majmoktól közvetlen leszármazást nem tudom magamévá tenni, számomra az a logikusabb feltevés hogy a mi őseink vízközeli életmódot folytattak hosszú időn át, ami alatt fehérjében és omega3-6 zsírsavakban gazdag táplálék állt rendelkezésre. Ami a mai orvos- és táplálkozástudomány szempontjából jelentős, mert rengeteg betegség kezelése egyszerűen az ilyen táplálkozásra való visszaállás, és ez már tény és tapasztalat, nem bizonyos elmélet ami lehet így is, úgy is.

Tehát az öldöklés? Az emberek viselkedése és az evolúció sem szakterületem. Ki is mondhatnám, laikus vagyok. De egy dolgot leszűrtem a történelemből: nem telik el nap háború nélkül. Az embernek csak a tudatos énje mondja azt amit a Kérdező "Szerintem az embereknek ma már szügségtelen agressziót kimutatni,nem vagyunk már állatok,fejlődtünk.."

de ez valójában ugyan azok az élőlények vagyunk mint 1 millió évvel ezelőtt, ezért tud a modern életmód, táplálkozás megbetegíteni minket, de ugyan így bennünk van valami ősi erőszakos hajlam. Maszkokkal ezt elleplezzük, én konkrétan harcművészetekkel (a fizikai erőszak legkifinomultabb eszközeivel) irányítani próbálom elfojtás helyett, de azt kell gyanítsam hogy mindenkiben ott van ez és munkálkodik, persze személyiségfüggő és környezeti hatások, élettapasztalat kérdése hogy kiből mennyire tör elő. Szerintem. Ez nem vidám, nem olyan jó dolog (hiszen ez függ össze azzal hogy mind a mai napig szinte kényszeresen ölnek embert valamilyen indokkal) de én ezt úgy gondolom meg kell érteni és el kell fogadni. Akkor együtt létezhetünk az ösztöneinkkel ahelyett hogy életünk során csak ellentmondásokba ütköznénk saját magunkkal.

Ha ismerem és uralom magamat, akkor kordában is tudom tartani magam. Ez mennyire mondható el a világon az emberekről, ítéljétek meg ti.

2013. júl. 15. 08:37
 26/28 anonim válasza:
Én 12 éves fiú vagyok nekem egyáltalán nem volt ilyen h túl véres pedig végignéztem mind a 3 évadot...
2013. aug. 25. 23:39
 27/28 anonim ***** válasza:

25-ös, sajnálom de ez mind tévhit, amit biztos nem tudok most hirtelen megszüntetni. Ki mondta hogy a mi őseink mind halászó életmódot folytattak? Amúgy az is lehet hogy a te őseid igen, ha ehhez vonzódsz. Az omega 3-6 zsírsav fontso, de csak akkor tud jól hasznosulni, ha megfelelő arányban tartalmazza egy étel. Ilyen pl a Wholomega kapszulája, de az biztos hogy senki nem evett ebből túl sokat mert az egész hormondrendszere felborult volna. Manapság a legnagyobb probléma az ételek minősége. Káros anyagok tömkelege van egy ételben pl a növényvédőszerek miatt és ennyi tartósítószert sem evett senki a 20. század előtt. Szerinted miért van az hogy a rákos megbetegedések (kin.) 50%-al megnőttek a 20. században? A cukorbetegség ugyanez a kategória és persze sok más betegség is.

Ha valamit tényekről akarsz tudni akkor ajánlom pl a Kína tanulmányt. Tiszta statisztika, nem pedig ilyen tévhitekből levont rendszerek.

"Maszkokkal ezt elleplezzük, én konkrétan harcművészetekkel (a fizikai erőszak legkifinomultabb eszközeivel) irányítani próbálom elfojtás helyett, de azt kell gyanítsam hogy mindenkiben ott van ez és munkálkodik, persze személyiségfüggő és környezeti hatások, élettapasztalat kérdése hogy kiből mennyire tör elő."

Miért gyanítod azt hogy mindenkiben munkálkodik? Ne magadból indulj ki. Olyan emberek is vannak akiknek a személyisége teljesen más mint a tied. Az agresszió sokmindentől függ. Amiről te beszélsz azaz árnyékszemélyiség. Pl ha valakinek túl sok elfojtása volt akár előző életeiben... vagy akár a mostaniban. De nagyon tiszta emberek is vannak. Ez egyfajta előítélet hogy mindenkiben van ilyen agresszió, méghozzá ez tévhitből eredő hiedelem. De ez lényegtelen, mert ha ilyen tiszta emberrel is találkoznál, a saját tévhiteid felülírnák és fel sem fognád. (Nem az a lényeg hogy ilyen tiszta legyen mindenki, hanem hogy ne magadból indulj ki, ne legyen ilyen merev hitrendszered, csak azért mert te megtapasztaltál bizonyos dolgokat.)

2013. aug. 26. 21:21
 28/28 anonim ***** válasza:
25-ös, rólad amúgy a harcos és halász szó jutott eszembe, de akkor nézzük ezt a két példát: Mindkettő öl. Egy jó halász csak akkor fog halat ha összhangban van a vízzel és együtt is él vele. Egy jó harcos pedig becsületből öl, de még akkor sem gonosz ha mondjuk bosszúból, mert épp azt tűnt neki a legjobbnak, mert nem látta a fától az erdőt. Ezek általános szimbólumok. Ami ma zajlik az nem hasonlítható össze ezekkel. Mert pl vannak embereek akik hatalomvágyból ölnek és tudatosan visszaélnek hatalmukkal. Az ilyen ember pedig az igazi gonosz. És ennek semmi köze az árnyékszemélyiséghez. Pl te nem vagy gonosz, ez egyértelmű :D De van benned egy sötét oldal is , és igazad van, nagyon sok emberben, de ettől te még nem leszel gonosz és ne vetítsd ki ezt az érzést az egész társadalomra.
2013. aug. 26. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!