Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichiáter vagy a pszicholó...

A pszichiáter vagy a pszichológus hozzád érhet?

Figyelt kérdés

Úgy értem, jogilag. Pl az ellenőrök nem érhetnek hozzád/az irataidhoz.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. júl. 12. 13:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ezen én is elgondolkoztam, és a mai napig nem tudom, hogy az orvosom megnyilvánulásai a terápiához tartoztak-e vagy egyszerűen kedvelt... valójában ezt sosem tudom már meg, mert mindent rá lehet fogni a terápiára...hogy miért ölelt meg hirtelen felindulásból, mikor távoztam a rendelőből, vagy miért adta meg az otthoni telefonszámát, hogy bármikor hívhatom, ha rosszul érzem magam... hmmm és volt hogy hajnal 2-kor hívtam, és rendelkezésemre állt... na akkor ez még mindig a terápia része???
2013. aug. 21. 14:07
 12/16 anonim ***** válasza:
Azt leszámítva, hogy távozásodkor random megölel az talán egy kicsit túlzás, (bár ha épp rázott a sírás akkor ez is belefér szerintem), amúgy semmiben sem látok kivetni valót. Mit szóltál volna, ha hajnali kettőkor hívod (miután felajánlotta ennek lehetőségét) és nem áll a rendelkezésedre? Akkor meg ő lett volna a szar pszichológus. Ha ezeken a plusz találkozókon is a problémáidat veséztétek, (és nem buliztatok, szexeltetek), szerintem kár rágódni, hogy biztos túlment a terápia keretein, mert nem valószínű.
2013. aug. 21. 14:51
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem rázott a sírás mikor távoztam... de azt sem hiszem, hogy egy doki minden páciensének megadja az otthoni számát, és hajnal 2 kor eljön velem sétálni, hogy megnyugtasson :S ettől függetlenül gondolhatom azt, hogy tényleg ennyire emberséges vagy azt hogy akar valamit amit nem mer kimondani... nem én lennék az első akit megkedvel az orvosa :)
2013. aug. 21. 15:26
 14/16 anonim ***** válasza:
A lényeg, hogy nem élt vissza a helyzettel.
2013. aug. 21. 16:11
 15/16 anonim ***** válasza:
Ez megint csak relatív, mert évekig elhitette velem hogy nélküle ugyan nem tudom megoldani a problémáimat. 100x elmondta, hogy én vagyok a Kedvenc betege... De mikor lépni akartam, hogy változtatok az életemen akkor mindig visszahúzott. Tapicskoltam a múltamban x évig, és csak egyre hülyébbnek éreztem magam, ha fingottam egyet azt is kielemeztük, totál függővé tett, és ő ebben lubickolt, hogy nélkülözhetetlen. Mellette állandóan a szar gyógyszereivel traktált. Kérdezem én egy kapcsolati problémára minek nyugtatót szedni, ha fáj, akkor fáj, legalább érzem, hogy élek és tiszta fejjel megoldom a problémáimat. Egyszer nem mondják, hogy igyál egy gyógyteát vagy sportolj, olvass, relaxálj vagy mittudomén csak a fos gyógyszerekkel ülj otthon és érezd magad betegnek, és ezt sokan köztük én is évekig kanyar nélkül bevettem!
2013. aug. 21. 17:54
 16/16 anonim ***** válasza:

Hát ez már tényleg elég bizarrul hangzik! Ilyet mondani, hogy te vagy a kedvenc betege? Evvel tényleg meghülyíti a kiszolgáltatott páciensét!

Ilyenkor nem is értem hogy fér össze a pszichoterápia és a pszichiáterek áldásos munkája. Elvégre, ha az okokat keresitek, max. elviselhetetlen tünetekre adnék gyógyszert, nem olyanra amire a beteg is mondja, hogy szerinte semmi szükség.

Ennek a jóembernek nem volt családja? Vagy bármi, ami megosztja a figyelmét a munkáról?

2013. aug. 21. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!