Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Súlyos depresszió, mit tegyek?

Súlyos depresszió, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az lenne a gondom, hogy súlyos depresszióba szenvedek pár hete, nehezemre esik reggelente kikelni az ágyból, vagy kimenni az utcára, rossz a hangulatom egész nap, sírógörcsök jönnek rám, rosszulléteim vannak spontán, ami szédülésben, ájulásérzetben, fejfâjàsban nyilvánul meg..nem tudom mit tehetnék ellene, mert sok problémát okoz nekem..esetleg valaki tudna tanácsot adni ebben aki szenved/szenvedett ilyenben vagy esetleg ismer ilyen embert, hogy a gyógyszeres kezelés milyen hatással van az emberre? esetleg a pszichiáterrel való beszélgetés segít akárkinek? hogy történik egy ilyen beszélgetés? minden ezzel a betegséggel kapcsolatos személyes élményekre és tapasztalatokra kívâncsi lennék. Lehetséges hogy a pánikbetegségem alakult át depresszióvá?

2013. jún. 26. 14:52
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon pozitív tapasztalatom van a pszichodokikkal. Empatikusak és megértőek. Én is kaptam gyógyszert, de magamtól letettem, mert szerintem csak eltompította a dolgokat, de ez nem megoldás. Olyan, mint az ital. Rövid időre elfeledteti a gondokat, de valódi megoldást nem gyújt egyik sem. Nekem sikerült kimásznom önerőből ebből az állapotból. Van visszaesés, pánikroham, de igyekszem magam kezelni és erősnek maradni. Én ebben hiszek. Fontos, hogy legyen értelme és célja az életednek. Egy családtag, egy házi kedvenc, bármi, amitől vagy akitől pozitív visszacsatolást kapsz. Egy bizonyos állatfajt mentek szabadidőmben és ez a cél teljesen feltölt. Jót teszek, ezáltal jobbá válok. A tartós gyógyszerszedés még mélyebbre fog sodorni. Én néhány hónap után kiléptem ebből a spirálból és most ha nem is vagyok 100%-os, mégis sokkal jobban vagyok. Jobbulást kívánok és megértelek.
2013. jún. 28. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!