Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichológustól nem kérdezhete...

Pszichológustól nem kérdezhetem meg, de akkor hogyan derítsem ki? (többi lent)

Figyelt kérdés

Nos, elég furcsa lesz, amit lefogok írni, de eléggé tanácstalan vagyok ez ügyben, hogy mit csináljak. Szóval... jól jönne egy kis segítség. Pszichológushoz járok egy ideje, hetente egyszer, mindig ugyanazon a napon, ugyanabban az időpontban. Az elmúlt három hétben pedig mindig összefutottam egy fiúval a váróban. Vagyis Ő van előttem, mert ugyanaz a pszichológusunk, én pedig ugye utána jövök. Már elsőre is feltűnt, de csak a második, illetve ezen a héten figyeltem fel arra, hogy míg várok, folyamatosan a pszichológusi szoba ajtaját bámulom, és abban reménykedem, hogy ez a fiú fog kilépni rajta. Szerencsére eddig így is volt. És most, az utolsó alkalom után folyamatosan az jár a fejemben, hogy meg akarok vele ismerkedni, hogy megállítom és megkérdezem a nevét vagy valami. De sajnos nem merem és persze cikinek is érzem és nem akarom így hirtelen letámadni. Gondolom Ő sem ismerkedni jár oda, ahogy én sem, szóval emiatt nem tudom, hogy mit csináljak. Egyébként eddig, mint írtam háromszor találkoztunk, mindig rám nézet, szépen köszönt, persze én is visszaköszöntem. Nemtom miért van ez, hogy úgymond vonzódom hozzá, talán azért mert hasonló cipőben járunk, vagy mert sajnálom... Komolyan, nem tudom, de ahogy ránéztem legelső alkalomkor, láttam rajta, hogy nagyon kivan, meg sztem még sírt is, mert eléggé úgy nézett ki. Na mind1, szóval mit csináljak? Tanácsok?

Még annyit, hogy mielőtt ítélkezne egy-két ember, én nem az a fajta lány vagyok, aki bárhol, bármikor, bárkivel csak úgy szóba áll és azt nézi, hogy neki mi a jó. Erről szó sincs. Sőt, soha nem volt még komoly kapcsolatom, de nem vagyok az a rib@nc fajta sem. Inkább csendes, visszafogott, magamnak való vagyok. Éppen ezért vagyok ennyire tanácstalan. A pszichológustól persze nem kérdezhetem meg a nevét, mert ugye nem mondhatja meg, de az, hogy most én megállítsam olyan fura és kínos lenne. Nemtom, lehet hagyni kellene az egészet. Csak félek, hogy később megbánnom, hogy meg sem próbáltam. :/

21/L

2013. jún. 13. 12:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

miért ha tudni fogod a nevét, de odamenni nem mersz hozzá akkor mivel lesz jobb?!xd

eldöntöd.

a,összeszorítod a fogad" és megkérdezed,vagy beszélgetni kezdtek bármiröl aminek a vége egy bemutatkozás lesz,de ha nem akar, akkor amin már 1 hete ittöö filózol,meg ki tudja mennyi ideje,az kiderül azonnal. mert most ennek mi értelme van, semmi. kérdezd meg, lekoptat lekoptat nem nem.és eldől a dolog

b, ha nem fontos neked annyira akkor hagyd.ennyi

2013. jún. 13. 12:55
 2/15 anonim ***** válasza:

De elvileg a pácienseknek nem is szabadna találkozni egymással... Én így tudom.

(Amúgy mennyit kér a pszichológusod egy óráért?)

2013. jún. 13. 12:59
 3/15 anonim ***** válasza:

Ne sértődj meg, de amikor olvastam arra számítottam, hogy egy 15 éves lány írogat ilyet.:D Merj bátran kezdeményezni!;) Persze a hello szia, hogy hívnak érdekes kezdeményezés sztem.:D Valami kapcsán kéne, hogy téma is legyen és közben bemutatkoztok (megjegyzed a nevét), bejelölöd fészen és, ha akar valamit onnantól úgyis tudtok ismerkedni.

Na ez a legyen téma dolog nehéz, hogy mi kapcsán szólítsd le, mert az nem jó, ha problémákról kezdtek először beszélgetni... Ez meg már helyzet függő lesz.

2013. jún. 13. 12:59
 4/15 A kérdező kommentje:

Ez TB-s pszichológus, és egyébként az épület, ahova menni kell az egy mentális betegek számára létrehozott intézmény, tehát ilyen bent fekvő betegek is vannak. De mivel én odatartozom így odajárok, meg már láttam rajtam kívül egy-két pácienst is, akiken azért látszott, hogy Ők is úgy járnak, ahogy én, magyarul nem bent fekvők és ezen a fiún is látszik. Egyébként utolsó, hogy kérdésedre válaszoljak, mivel TB-s így elvileg nem kellene fizetni, de természetesen én minden alkalommal adok neki 3-4 ezer Ft-t, mikor mennyit.

A fiúnak a neve pedig azért érdekel, mert ha azt legalább tudnám, akkor könnyebben megkereshetném. Egyébként azért nem merem leszólítani, mert mikor Ő kijön a szobából ugye nem áll meg, hanem egyenesen megy ki és elég fura lenne elé ugrani, hogy "hé, mi neved stb."

2013. jún. 13. 13:05
 5/15 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy ez is "kiscsajos" megoldás, de én a helyedben inkább a kezébe nyomnék egy cetlit.

Ha nem is írsz neki komplett levelet, minimum ráírhatnád nevedet, mail címedet/fb elérhetőséget, akámit, netán röviden hogy szeretnéd megismerni. Hiszen ő kifelé jön - többnyire - felzaklatva, neked meg nyilván illik fél percen belül befáradni. Szóval tényleg nincs alkalom könnyed csevegésre.

2013. jún. 13. 13:50
 6/15 A kérdező kommentje:
Utolsó: köszi a tippet, bár valóban picit kislányos, de eddig eszembe sem jutott. :D Egyébként épp azon gondolkodom, hogy általában olyan 10-15 perccel hamarabb szoktam érkezni és talán legközelebb egy kicsit direkt késnék hátha összefutok vele a lápcsőn. Mert azért úgy csak ketten lennénk, meg így csak kisebb az esélye annak, hogy a pszichológusunk észre veszi (mert előtte is cikinek tartom, meg ki tudja mit fog hozzászólni).
2013. jún. 13. 14:10
 7/15 anonim ***** válasza:
Szerintem a "Szia, már párszor láttalak itt és szimpatikusnak tűnsz. Van kedved meginni valamit és beszélgetni?" lenne a leginkább célravezető.
2013. jún. 13. 14:26
 8/15 anonim ***** válasza:
Kezdj valami semleges témával. Én pl ugyanígy megkérdeztem az utánam jövő srácot, aki kinézett az ablakon, hogy "jaaj, uhye nem esik az eső?" és akkor pár szót beszélgettünk. csak aztán elrontottam azzal, hogy hívtak munka miatt és nagyon mondtam hogy a kedd nem jó (akkor járok terápiára) és nagyon kérdezgette a csaj, hgy nem tudom-e áttenni, meg mi van nekem akkor, n emg annyit mondtam hogy más programom van. Aztán miután letettem, mndtam a srácnak, hogy " ja majd pont megmondom, hogy keddenként dilidokihoz járok, mi?" ő elég furán nézett rám, ezzel jól elcsesztem :D
2013. jún. 13. 14:28
 9/15 A kérdező kommentje:
Utolsó: ez jó ötlet lenne, de mint már írtam, ez a fiú kijön a szobából és már meg sem áll, hanem egyenesen megy a kijárat felé. És ezzel egy időben a pszichológus már lát és mindig vagy rögtön behív, vagy (általában ez fordul elő a legtöbbet) szól, hogy még egy pillanat és mehetek. Szóval még időm se nagyon van, hogy a fiú után járkáljak. És őszintén megmondom, hogy egy kicsit attól félek, hogy ha venném a bátorságot és leszólítanám, esetleg elhívnám valahova és Ő igent mondana, de a végén talán nem is "tetszene" úgymond, akkor többet ártanék neki, amit nem szeretnék, hiszen gondolom így lehet elég problémája. Szóval tényleg nem tudom, hogy mi lenne a jó megoldás. :/
2013. jún. 13. 21:09
 10/15 A kérdező kommentje:
* így is lehet elég problémája
2013. jún. 13. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!