Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mire utal, ha egy depressziós...

Mire utal, ha egy depressziós ember plüssállat/kutya/párna ölelgetésétől jobban lesz egy "kiakadás" után?

Figyelt kérdés

Tíz éve lassan, hogy (többnyire) ismeretlen eredetű szorongásos depresszió (egyfajta pánikbetegség) kezdett el kifejlődni nálam, aminek az okaira nagyon lassan jöttünk rá (csak ezek feldolgozásával gyógyítható ugyan is).

Két éve egyre jobb, büszke voltam magamra érte, hogy gyorsan javulok, de megmaradtak fura dolgok, amiknek egy közös jellemzőjevan: a kiadós sírás és párperces áramszünet után mérföldekkel jobban leszek, ha pl a kedvenc plüssömet, kispárnámat vagy még anno a kutyámat ölelgettem.

Bizonyos, hogy ez a kulcs ahhoz, hogy rájöjjek, mi a régi sérelem, amit az agyam leblokkolt, de sajnos nem vagyok ebben szakértő, nem gondolhatok mindenre. Szerintetek minek a "pótlása" egy ilyen? 23/L

2013. jún. 12. 12:05
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A hormonális hátterét nem ismertem a dolognak, szerintem ez lesz a kulcs. Köszönöm a 'pasis' tippet is, de nem írtam egy szóval sem, hogy ne lenne párom :)

A kutyatartásos beszólást nem igazán értem, hogy jön ide... de köszönöm azt is :)

2013. jún. 14. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!