Tudnátok ajánlani olyan spirituális/pszichológiai tartalmú könyvet, ami segíthet enyhíteni a depressziót?
A spirituális elhitet valami hülyeséget, agymosás általában. A pszichológia meg leírja a problémákat, és az esetleges megoldásokat. De, a depressziót önmagában nem oldja. De, hogy egy kicsit spirituális maradjon, de mégis hiteles, az én véleményem szerint, ezt olvasd el: Pál Ferenc: A szorongástól az önbecsülésig
Én nem olvastam, viszont láttam néhány előadását, és eléggé meggyőző volt a számomra, nem egy pénzhajhász ügynök, és jó dolgokat mondott.
Nem értek teljesen egyet, bár, nem baj, hogy nem vagyunk egy véleményen, én úgy gondolom, mivel a pszichológiában a legtöbb viselkedésformára, reakcióra, van magyarázat, ami számomra azt jelenti, hogy bizonyos dolgokat meg lehet állapítani, mi minek a következménye, miért viselkedik így XY, stb.
A spirituális, pedig, az, amire nincs magyarázat, de valaki, valakik hisznek benne, egy fejlettebb dologról szól, mint az ember, istenről, több istenről, vagy szellemekről, amikben, többen, kevesebben hisznek. Mivel, se megcáfolni, se megerősíteni nem lehet, mindenképp szkeptikusan kell állni az ilyen dolgokhoz, mert sokan ezt kihasználják, a hiszékenységet, és naívságot, és prédikátornak állítja magát, könyveket ad ki, érintéssel gyógyít, miközben meg jól lehúzza az embereket, és ebből gazdagszik meg.
Ezzel, csak annyit akartam mondani, hogy nem szabad feltétel nélkül elhinni ezeket a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!