Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy az ajándéka...

Miért van az, hogy az ajándékaimhoz nem merek hozzányúlni?

Figyelt kérdés
Mindenkinek mondom, hogy ne sértődjön meg, nálam az a legnagyobb megbecsülése a kapott dolognak, ha nem nyúlok hozzá. Amikor megkapom, kibontom, de már csomagolom is vissza, hogy ugyanúgy legyen, mint volt, szépen átkötve, vagy akár csak a saját díszzacskójában. Emiatt milliónyi ajándékzacskó van már eltéve, nejlonnal együtt, benne az ajándék, amit persze sosem használok, mert így szeretem látni, ez ad biztonságot. Volt már belőle sértődés, hogy én nem is használom, amit kapok, biztos nem kell vagy nem tetszik, de nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy nálam ez jelenti a legnagyobb megbecsülést. Valósággal rettegek attól, hogy tönkremegy, amit kapok, szinte rá se nézek, óvatosan fogom meg, stb. Amikor egyszer tönkrement vmi, kétségbeestem. Ha tényleg szükségem van vmire, akkor inkább megveszem magamnak még egyszer, és lelkiismeretfurdalás nélkül elnyúzom azt, de pontosan azt, amit én vettem magamnak, mert azt nem sajnálom. Ez gyerekkorom óta így van, de még csak most vettem magamat észre, eddig természetesnek tűnt. S mostmár megütköztem magamon és engem is zavar. Ez valamilyen pszichés betegség? 24/L
2009. okt. 7. 02:22
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem különösebb baj nincs ezzel, főleg nem pszichés betegség. Lehet csak szimplán tudat alatt így próbálod kifejezni a fontosságát az emberkéknek, akiktől kaptad, mert szereted, becsülöd és tiszteled őket.Azért, ha dísztárgyat kapsz szedd ki a csomagból, hadd díszelegjen valamelyik polcon. Nagymamám amióta én megvagyok azóta biztos ilyen:) Volt hogy 3 évvel ezelőtti karácsonyi dísztálcsomagunkat sajnálta kibontani, mert tudta hogy én csomagoltam, vagy nem tudom.Mindenesetre aranyos volt nagyon, szerintem:) Én ha tudom valakiról, hogy ilyen akkor mindig valami dísznek való dolgot veszek, amire vigyázhat..
2009. okt. 7. 10:52
 2/3 anonim ***** válasza:
hat nem hinnem,hogy beteg vagy, de erdekesnek tartom ezt a dolgot:-S mivel en ha kapok valamit az altalaban hasznalom...de ha te ilyen vagy en valami viragcsokrot adnek neked, vagy egy fali kepet,vagy nem is tudom,erdekes,szerintem nem normalis teljesen ez,de lehet,hogy orokolted valakitol,ez kulonlegesseg,mert te gyujtod az ajandekaidat,es nem bontod fel:-)
2009. okt. 7. 12:00
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egyértelműen vmi pszichés, azér betegségnek nem mondható dolog, hiszen amint írtad szinte "rettegsz" attól, hogy tönkremegy az ajándékba kapott tárgy. Nem lehet h úgy érzed ha a tárgy megsérülne akkor az az ember is valahogy "megsérülne" akitől kaptad? A kérdés az, hogy csak az ajándékot magasztalod, vagy látod-e mögötte az illetőt is akitől kaptad. Érdemes lenne azon is elgondolkoznod, hogy mit éreznél ha megfosztanának ettől a sok díszes ajándékzacskótól. Ha egyszer csak mind eltűnne az félelemmel töltene el vagy megkönnyebbülés lenne esetleg?
2009. okt. 8. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!