Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A hosszan tartó egyedüllét...

A hosszan tartó egyedüllét milyen személyiségváltozást eredményezhet?

Figyelt kérdés
Gondolom, ez nagyban egyénfüggő. Úgy általában mi a jellemző?
2009. okt. 6. 14:04
 1/9 anonim ***** válasza:
Befelé fordulsz, zárkozottabb leszel, komolyabb.
2009. okt. 6. 14:16
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha az egyedülléten azt kell érteni, hogy párkapcsolat nélkül, akkor szinte biztos, hogy egyre nehezebben fog menni egy megfelelő társ megtalálása meg úgy egészében egy párkapcsolat kialakítása. Minél több idő telik el, annál nehezebben enged be vki az életébe egy másik embert. Összeköltözésnél is biztos lesznek gondok, mert aki egyedül él, az ezt megszokja, és nehezen viseli majd el egy másik ember szokásait stb.

Ha egyedülléten azt kell érteni, hogy valaki egyedül él, gyerek, lakótárs, házastárs, barátok stb. nélkül, akkor biztosan a magábafordulás lesz a jellemző, egy idő után már nem is vágyik mások társaságára, ha voltak barátai, elfordulnak tőle, nem jár sehová.

Egyiket sem szeretném átélni :(

2009. okt. 6. 14:38
 3/9 anonim ***** válasza:

Igen, valóban ezekre lehet számítani, amit az első két válaszoló írt.

Én leírom a véleményem azért a dolog egy másik oldaláról is. Az általános az, hogy az embernek van jó sok barátja, és akkor általában mindig velük van, és keresi a társaságukat minden helyzetben. Aki inkább egyedül szeret lenni, az előbb-utóbb úgymond meg is tanul egyedül lenni, és ezáltal sokkal erősebb lesz, könnyebben feltalálja magát a különböző helyzetekben. Egyébként erre azok szolgáltatják a legjobb példát, akik ha többen vannak, nagy a szájuk, szemtől szembe valakivel viszont rögtön elgyengülnek.

Szóval szerintem valahol a két véglet között található a helyes út.

2009. okt. 6. 14:47
 4/9 anonim ***** válasza:
Rigolyái lesznek?
2009. okt. 6. 16:12
 5/9 anonim ***** válasza:
A jellemző az Introvertált személyiség. Sok más lehetőség van, de nem írom le mert kiválasztanád a szerinted rád jellemzőket (egyszerű pszichológia)!
2009. okt. 7. 13:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Én voltam pár hétig teljesen egyedül - barátok nélkül (önhibámból is) és én iszonyúan szomorú voltam és féltem nagyon... Féltem, hogy ez már nem fog változni, ebből nincs kiút, attól is, hogy meg fogok őrülni, fóbiáim voltak... Kijutottam, és örülök, de nagyon félelmetes volt, és rettenetesen el voltam keseredve... Nekem ezek voltak a változások, de visszaálltak, szóval szerintem ezek nem marad úgy örökké, ha valaki ilyen helyzetbe kerül. :)
2009. okt. 7. 14:06
 7/9 anonim ***** válasza:
Nálam ördögi kört. Mert sokat vagyok egyedül, nem tehetek róla, kollégista vagyok, messze lakom. S miután sokat vagyok egyedül, egy idő után már kerülöm az embereket. Mert beképzelem magamnak, hogy furcsának gondolnak.
2009. dec. 6. 18:48
 8/9 anonim ***** válasza:
Én eleve magamnakvaló vagyok, nem zavar különösebben.
2009. dec. 6. 18:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Pl. megvilágosodást.:)
2013. dec. 20. 02:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!