Ez milyen mentális betegség? Orvoshoz forduljak?
Figyelt kérdés
Ha pl elfelejtem hogy hol a telefonom vagy valami akkor egyből arra gondolok h biztos valami memóriazavarom van...szerintem agoraphobiás vagyok mert amint valami kis változást látok a testemen egyből a legrosszabra gondolok, attól rettegek hogy megvakulok vagy valami agybajom van agydaganat ilyesmi. Igazából emlékezni jól tudok, csak iylen apró dolgokra nem (bár ezekre nem is figyelek) szal kulcs telefon ... Más problémám igazából nincs fejem sem fáj, meg semmi mit tegyek?2009. okt. 3. 23:08
1/7 anonim válasza:
Ez a rövid távú memória zavara. Nagyon gyakori tünet. Kis odafigyeléssel, a dolgok rögzítésével /pld.: elmondod magadban: a kulcsot ide tettem az asztalra, stb./ezen javíthatsz. Erre ajánlják a bilobát tartalmazó készítményeket /Bilobil/, a ginsenget, stb.
2/7 anonim válasza:
Szerintem a legnagyobb baj, hogy nem tudod mit jelent az agorafóbia. Először is olvasgasd az idegen szavak szótárát utána pedig élj nyugodtan és ne foglakozz annyit magaddal.
3/7 anonim válasza:
Agoraphobia? lol az teljesen más :D:D Szerintem hipochondriára gondoltál :) Am erre a szokásos válasz: ha úgy érzed, ha ez annyira súlyos, hogy rontja az életminőséged, korlátozza az életed, fordulj pszichológushoz. Ha nem, akkor hagyd a fenébe, nem éri meg a fáradtságot.
4/7 anonim válasza:
Semmi bajod nincsen,ez nem betegség.Ne foglalkozz ilyenekkel.
5/7 anonim válasza:
Ez teljesen normális. A már begyakorolt és sokat ismételt mozdulatokat (ajtó bekulcsolás, majd kulcs eltétele, hűtő becsukása, gáz elzárása, vasaló kihízása, telefon lerakása valahová hívás után stb.) az extrapyramidális pályarendszer hajtja végre, és ezek általában nem hagynak jelentős emlékképet a memóriában (vagy ha igen, akkor csak pár mp-ig de utána kiszelektálódnak).
6/7 anonim válasza:
sztem csak hipohonder vagy, és szereted ha foglalkoznak veled, és te is azért foglalkozol minden apró xar problémáddal ennyit...
nagyapám alzheimer kóros volt. neki sokkal borzalmasabb volt az élete az utolsó pár évben.
tanulj meg viszonyítani. enélkül minden apró baromságot a világ legnagyobb bajának fogsz tekinteni.
ja,és ha van felesleges pár100rongyod, akkor járj agyturkászhoz, de sztem ő is csak röhögni fog rajtad....
7/7 anonim válasza:
par tesztet kellene csinalni, azert nem tudod, mert nem figyelsz ra, vagy azert nem mert elfelejted, a gyakran hasznalt dolgok helyenek elfelejtese konnyebb memoriazavar, nem kell neki tulajdonitani kulonosebb figylemet mig csak alkalmi, amint rosszabodik irany az orvos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!