Kapunyitási pánik? Nemtudom mi van velem, de régóta álmodok arról, h reklámokban szereplek, híres vagyok, van egy szerelmem, és sok pénzt keresek.
Szia!
Élvezd ki az életet, amíg fiatal vagy (de ne felelőtlenül, és nem úgy, hogy fűvel-fával; egyszerűen úgy, hogy nem idegeskedsz a jövő miatt :) ). Mert később úgyis beköszönt a szürke valóság, az álmok is elhalványulnak, és akkor azon fogsz rágódni, hogy miért nem akkor élvezted az életed, amikor lett volna rá alkalmad.
U.i.: A hipochonder betegségeket képzel be magának, te nem vagy az...
Van ilyen, hogy kapunyitási pánik, de ez nem az. Azt arra értik, amikor valaki az egyetem vagy a szakmatanulás utolsó évében vagy végefelé tart és attól ijed meg, hogy saját lábára kell állnia, munkát találni, esetleg akko költözik el a szüleitől, egyedül kell eltartania magát. Használják arra is, amikor valaki megházasodik, de előtte a szüleivel élt és az esküvő előtt bepánikol, mert onnantól neki kell háztartást vezetnie, családot, esetleg babát ellátnia.
Te csak egyszerűen kamasz vagy és ábrándozol, aztán meg mindent világvégeként élsz meg, ha nem az ábrándjaidnak megfelelően sikerül. Kinövöd, nyugi:)
"de elég hipochonder vagyok, és megijedtem, attól félek, hogy most ezek történtek velem"
A hipochonder képzelt beteget jelent, vagyis ha fáj a fejed, akkor azt gondolod, hogy agydagantod van pl. Nem ártana egy kis szókincsbővítés, mert sok kifejezést ismersz, csak köze nincs ahhoz, amit szerinted jelentenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!