Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a bajom? Idegbeteg vagyok?

Mi a bajom? Idegbeteg vagyok?

Figyelt kérdés
Alapjába véve nyugodt természet vagyok,vagyis inkább váltakozó...Hol jobb a kedvem,hol meg rosszabb.De néha úgy ki tudok kelni magamból,hogy még én is meglepődöm.Felhúzom magam valamilyen apróságon és akkor üvöltök,csapkodok,nagyon-nagyon rondákat mondok és álltalában a kislányom a célpont,mert ugye Ő van velem szinte mindig.Olyan csúnya dolgokat mondok neki,amit persze szinte rögtön meg is bánok,ez nem mentség tudom.De olyankor mintha nem is én lennék.Soha nem bántom,nem emelek rá kezet,de éppen elég ha lelkileg bántom.Mindig megfogadom magamnak,hogy eztán más lesz,de soha nem változik semmi.Mi lehet velem??
2009. szept. 30. 17:10
 1/9 anonim ***** válasza:
71%
Mintha én írtam volna (leszámítva hogy nekem nincs gyerekem még) Általában az ilyen stresszt meg idegességet a gyerekkorra vezetik vissza,hogy nem e ott történt valami meghatározó ami benned maradt és nem e amiatt vagy ilyen. Ha elennél egy pszichológushoz az is egyből a gyerekkorról kérdezősködne. Érdemes ezen elgondolkodni... :/
2009. szept. 30. 17:14
 2/9 anonim ***** válasza:
56%
Nagyon jó, hogy felismerted és felvállaltad a problémád. Csak magad tudod megoldani vagy kontrollálni. Pszichológus felírna neked gyógyszert, amitől aztán tényleg lenne bajod és a pénztárcát is soványabb lenne. Rendszeresítsd az életed. A pihenésre mindig hagyj időt. Mozogj hetente párszor, akár a kislányoddal, akár nélküle. Legyetek friss levegőn, kiránduljatok. Próbáld szétválasztani a hétköznapi stresszes életed a családi életedtől. Ha gyógyszert akarsz bevenni, inkább max magnézium pezsgőtablettát tablettát, de egészségesebb és hatásosabb a nyugtató gyógytea; orbáncfűtea vagy citromfűtea a tuti. Ne fogadj meg semmit, hanem próbáld ki ezeket.
2009. szept. 30. 17:21
 3/9 anonim ***** válasza:
32%
Hülyeségeket ne beszéljünk már. A pszichológus nem ír fel semmit (nem is teheti, a pszichiáter az orvos), csak beszélget veled, feltárja ennek az okait, így tudsz változtatni. Szerintem menj el egyhez, veszíteni nem veszíthetsz semmit.
2009. szept. 30. 17:28
 4/9 anonim ***** válasza:
60%
A pszichológus írja fel a gyógyszert és a pszichiáter kezel.
2009. szept. 30. 17:30
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
A pszichiáter ORVOS, a pszichológus pedig nem. Gyógyszert csak orvos írhat fel. Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
2009. szept. 30. 18:45
 6/9 anonim ***** válasza:

Próbálj meg itt keresni valami veszekedés elleni pirulát.

[link]

2009. okt. 1. 20:48
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Jó tudni, hogy az emberek különfélék, és vannak nagyon hirtelenharagú, veszekedős típusú emberek. Különösen a kisnövésű, de jó fizikumú emberekre jellemző. Az is számít, hogy ha esetleg magas a vérnyomásod, vagy ha esetleg a máj vagy az epe nagyon haragos benned. Ha esetleg sok húst eszel, az is vaddá tesz. Mielőtt nevetnél ezen, godnold el, hogy a ragadozó állatoknak mennyire intenzíven kell üldözniük az áldozatukat, vad és kegyetlen módon megölni, és bizony ez a vad érzés megerősödhet a húsevő emberekben is. Még egy tipp, hogy magad is ebben nőttél fel, szüleidtől, vagy csak egyiküktől, vagy nagyszülő, vagy bárki által gyakran zengett a ház, és valahogy ez követendő példává válik.

Viszont az, hogy feltetted a kérdést, mutatja, hogy tudatosan kezeled a helyzetet. Igyekezz átgondolni, hogy nálad mi az eredendő ok a fentiek közül, és akkor a hibát kell kiiktatni, mint egy rossz biztosítékot a hálózatból.

2009. okt. 1. 20:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia. Magamra ismertem.... Én itthon vagyok gyeden a kislányommal és néha azt gondolom magamról, hogy tiszta idegbeteg vagyok, nincs türelmem a gyerekhez. Sajnos mostanában az éjszakáink is olyanok, hogy 3-4 órákat nem alszunk és ezt úgy kell elképzelni, hogy a gyerkőcöt nem lehet letenni, mert azonnal torkaszakadtából üvölt. Így marad az, hogy adogatjuk egymásnak a párommal, közben óriásiakat szentségelünk (nem vagyok rá büszke, nagyon szégyellem magam, de eddig nem sikerült türtőztetni magamat) és ez így megy 3-4 órán keresztül. Én úgy gondolom, hogy ezzel sok szülő van így, ha ennyire tehetetlennek érzi magát valamiben, csak nem meri bevallani. Az, hogy látod a problémát, már jó út. Én most azzal próbálom erősíteni magam, hogy nálam sokkal-sokkal rosszabb helyzetben lévő szülők is vannak (akiknek beteg a gyereke pl.) aki szíves-örömest cserélnének velem, nekik a mi problémánk porszem. Illetve a gyereknek nagyon nem használ, ha látja, hallja az anyját, üvölteni, csapkodni, csúnyán beszélni. Attól nem nyugszik meg. Nem írtad, mennyi idős a gyereked, az enyém 16 hónapos. Ha gondolod, írj privit nyugodtan, szerintem hasonló szituban vagyunk, talán mindkettőnknek jól jönne egy kics bátorítás, már csak ha kiírhatjuk a problémáinkat, az is jó.
2009. okt. 2. 12:33
 9/9 anonim válasza:

MagneB6

Beválik, de meg fogsz hízni;)

2010. szept. 18. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!