Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi ez a vagdosás dolog? Nem...

Mi ez a vagdosás dolog? Nem értem?

Figyelt kérdés

Tudjátok vannak azok akik vágdossák magukat(nem mintha én akarnám nem azért tettem fel a kérdést)

És ezek hogy csinálják csak fog egy kést és megvágja a kezét? Vagy mi?

2013. máj. 7. 23:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
én akkor csináltam, mikor valami rosszat tettem, valakit megbántottam, valakinek fájdalmat okoztam, meg a stressz, az állandó szekálások mások által. Nagyon nehezen álltam le vele, mai napig próbálom magamat visszafogni, hogy ne tegyem meg, sűrűn gondolok rá. Sokan meg viccet csinálnak az egészből...
2013. máj. 7. 23:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is szoktam, ha valamiért nagyon haragszok magamra, pl. megbántottam valakit vagy elrontottam valami fontosat. Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy beteszek egy emós zenét, aztán borotvapengékkel, előre eltervezett módon vágom magam. Hanem úgy, hogy amikor így vagyok, és meglátok magam előtt egy tollat, régi tompa kést vagy hasonlót, akkor gondolkodás nélkül beledöföm a karomba, és utána egy kicsit jobban is érzem magam. Egyébként nem vagyok emo/goth hanem egy tök hétköznapi srác.
2013. máj. 7. 23:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Különböző okai vannak. Általában aki ilyesmit csinál, extrém alacsony önbecsüléssel rendelkezik, esetleg depressziós is. Talán molesztálták, megerőszakolták az illetőt, talán érzelmi abúzust szenved el. A lényeg, hogy elhiszi, hogy ő nem ér semmit, ő egy rossz ember, aki nem érdemel semmi jót az élettől. Ezek a negatív gondolatok őrjítőek tudnak lenni, addig a pontig, ahol már csak a fizikai fájdalom tudja elterelni az ember figyelmét az érzelmi fájdalomról. Ebben a lelkiállapotban megvágni magad megváltás. Ezenkívül a testben a sérülés hatására endorfin szabadul fel, ami megint csak visszaszorítja (ideig-óráig) a depresszív gondolatokat.

Sok formája létezik az önsebzésnek. Leggyakoribb valami éles penge, pl. borotva használata, de szükséghelyzetben bármi megteszi, kés, sniccer, ceruzahegyező pengéje, akármi. Van, aki égési sebeket okoz magának.

2013. máj. 7. 23:41
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
"Micimackó és a kés meg egy csupor vér". :D Ez olyan beteg, hogy már vicces. Én pengével szoktam, meg akikről még tudok, ők is inkább azzal, a kés a kevésbé jellemző. Amúgy mittudomén, nincs kedvem gépelni, a lényeg, hogy valamiért elkezdi csinálni az ember, aztán utána már függőség, valami negatív érzést, feszültséget lehet levezetni általa. Fura ennek a negatív megítélése, mármint nem egészséges, de például volt itt egy kérdés, hogy baj-e, hogy a kérdező elkezdi ütni a fejét, meg dolgokat, amikor ideges, ez ugyanúgy "self harm"-kategória, mint a vágás, neki mégis főleg olyanokat írtak, hogy legalább nem másokat üt, míg egy vagdosósnak sokkal előbb írják, hogy idióta, minthogy legalább nem másokat vagdos össze. Hmm.
2013. máj. 8. 02:13
 5/10 anonim ***** válasza:
"Micimackó és a kés meg egy csupor vér". :D Ez olyan beteg, hogy már vicces. Én pengével szoktam, meg akikről még tudok, ők is inkább azzal, a kés a kevésbé jellemző. Amúgy mittudomén, nincs kedvem gépelni, a lényeg, hogy valamiért elkezdi csinálni az ember, aztán utána már függőség, valami negatív érzést, feszültséget lehet levezetni általa. Amúgy fura ennek a negatív megítélése, mármint nem egészséges, de például volt itt egy kérdés, hogy baj-e, hogy a kérdező elkezdi ütni a fejét, meg dolgokat, amikor ideges, ez ugyanúgy "self harm"-kategória, mint a vágás, neki mégis főleg olyanokat írtak, hogy legalább nem másokat üt, míg egy vagdosósnak sokkal előbb írják, hogy idióta, minthogy legalább nem másokat vagdos össze. Hmm.
2013. máj. 8. 02:13
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Kétszer ment. :( A másodikat olvassátok el, abban javítottam egy szóismétlést.
2013. máj. 8. 02:14
 7/10 A kérdező kommentje:
Kössz
2013. máj. 8. 10:21
 8/10 anonim válasza:
100%
en pengevel szoktam, egy borotvabol kivettem es kesz. valoban ugy van ahogy elottem leirtak. mikor depresszios vagy elkezded csinalni es megkonnyebbulsz tole, es az agy egy ido utan azt a megkonnyebultseg erzest kapcsolja hozza ezert mar mikor semmi bajod nincs akkor sem tudsz leallni
2013. máj. 8. 13:48
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Kamaszkorban jellemzően felerősödik a mindenkiben megbúvó szadista hajlam. Mivel azonban a társadalmi elvárások, a törvények, a neveltetés tiltja mások bántását, sokan magukon vezetik le a belső késztetést.
2013. máj. 16. 16:27
 10/10 anonim ***** válasza:
12%
én szikével szoktam, aztán felszürcsölöm a vérem!!
2013. máj. 20. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!