Mi ez a vagdosás dolog? Nem értem?
Tudjátok vannak azok akik vágdossák magukat(nem mintha én akarnám nem azért tettem fel a kérdést)
És ezek hogy csinálják csak fog egy kést és megvágja a kezét? Vagy mi?
Különböző okai vannak. Általában aki ilyesmit csinál, extrém alacsony önbecsüléssel rendelkezik, esetleg depressziós is. Talán molesztálták, megerőszakolták az illetőt, talán érzelmi abúzust szenved el. A lényeg, hogy elhiszi, hogy ő nem ér semmit, ő egy rossz ember, aki nem érdemel semmi jót az élettől. Ezek a negatív gondolatok őrjítőek tudnak lenni, addig a pontig, ahol már csak a fizikai fájdalom tudja elterelni az ember figyelmét az érzelmi fájdalomról. Ebben a lelkiállapotban megvágni magad megváltás. Ezenkívül a testben a sérülés hatására endorfin szabadul fel, ami megint csak visszaszorítja (ideig-óráig) a depresszív gondolatokat.
Sok formája létezik az önsebzésnek. Leggyakoribb valami éles penge, pl. borotva használata, de szükséghelyzetben bármi megteszi, kés, sniccer, ceruzahegyező pengéje, akármi. Van, aki égési sebeket okoz magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!