Mi lehet az oka, ha valakiből kiveszett a spontaneitás? Lehet ezen változtatni?
Figyelt kérdés
Azt hiszem, utoljára valamikor tini koromban voltam olyan, hogy megcsináltam, ami hirtelen eszembe jutott és az érzéseimre hallgattam.Most ennek nyoma sincs.Mindenen, a legapróbb dolgokon is képes vagyok órákig gondolkozni.Mit írjak?Mit csináljak?Mit vegyek fel?Mit mondjak?Van, hogy valamin annyit vacillálok, hogy a végén inkább hagyom a francba és nem lesz semmi az egészből.Szeretnék ezen változtatni, de hogyan?És érdekelne, mi lehet a viselkedésem oka.2013. máj. 6. 10:28
1/1 anonim válasza:
Nem viccből írom; menj el pszichológushoz. Az általad leírt viselkedésforma paranoid (nem paranoiás, nagy különbség van a kettő között!) tüneteket mutat, ezek általában a kamaszkor végén, 18-23 éves kor körül szoktak előjönni. Gyors tünetfelismerésnél lehet rajta segíteni, ha nem, nagyon elhatalmasodhat rajtad ez a határozatlanság, és beteges életvitelhez vezethet. Olyasmihez például, hogy nem tudsz elmenni otthonról, ha legalább tízszer meg nem nézed, hogy tényleg bezártad-e az ajtót. Ez persze csak egy példa, de megkeserítheti az életedet az ilyen és hasonló cselekvéskényszer.
Remélem, még nem tartasz itt, de az ifjúkori neuraszténián gyors orvosi beavatkozással, esetleg analízissel lehet segíteni.
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!