Pszichiáterhez vagy pszichológushoz menjek? Esetleg próbáljak ki valamilyen alternatív kezelést?
Pánikbeteg vagyok és enyhe depresszióm is van, eddig elég jól tudtam a rohamokat kezelni és 1-2 trükkel a depressziót is kordában tudtam tartani, most viszont már kezd elhatalmasodni rajtam és nem tudom hová forduljak.
Lényegében a pszichiáter és a pszichológus között csak annyi a különbség, hogy a pszichiáter orvos, azaz gyógyszert is írhat fel, ugye? De amúgy mindkettő ugyan azt tudja és ugyanolyan terápiás módszereket alkalmaz (autogén tréning, hipnózis, kognitív viselkedésterápia stb), nem?
Nem tudom melyiket kellene választanom, mi alapján válasszak?
Esetleg gondolkoztam kezdetnek még ilyen szelídebb, alternatív terápiákon is mint pl agykontroll, kineziológia, homeopátia, Bach virágterápia, ezek ugye sokkal olcsóbbak, mint egy pszichiáteri/pszichológiai kezelés. Csak nem tudom, tartok egy kicsit attól hogy csak átverés az egész..
Szóval ezzel kapcsolatban érdekelne mindenféle tapasztalat, gondolat, ötlet stb. :-)
itt egy kink a kineziológiáról. az első 6 percben elég jól ismerteti, az izomtesztet is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!