Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichológushoz járok, el...

Pszichológushoz járok, el kellene mondanom, hogy inkább a lányokhoz vonzódom és nem a fiúkhoz? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Eddig kétszer jártam pszichológusnál, mind a kétszer különbözőnél (az első ugyanis nem tudott megfelelő időpontban elvállalni, így inkább átadott egy másik pszichológusnak). Természetesen körbekérdeztek mindent, mint ahogy gondolom másnál is, és mikor a párkapcsolatom után érdeklődtek egyszerűen nem tudtam elmondani az igazat. Nem hazudtam, csak épp kihagytam egy nagyon fontos információt, hogy a lányok sokkal jobban vonzanak, mint a fiúk. Igazából én sem tudom, hogy mit érzek, de most jelenleg ezt. Egyébként elmondtam, hogy voltak már barátaim, de ezek sosem tartottak 2 hónapnál tovább, mert nem voltam szerelmes, most pedig azért nincs, mert szeretek egyedül lenni. Ami azért nem teljesen igaz, mert szeretném, hogy legyen végre valakim, de az a valaki most inkább lány legyen. De mivel ez lehetetlen inkább egyedül vagyok. Ugyanakkor a fiúk sem hagynak hidegen, csak nagyon ritka az a pasi, aki úgymond "magával ragad". Sokat gondolkodtam ezen egy ideje, hogy ki mellett szeretném leélni az életem és ilyenkor mindig arra jutottam magamban, hogy az egy lány lenne. Viszont lehet, hogy azért alakult ki ez bennem, mert még soha nem éreztem egy fiú iránt igazi szerelmet.

Kicsit elkanyarodtam, de a kérdésem tehát az, hogy elmondhatom-e ezt a pszichológusomnak? És ha igen, akkor hogyan? Egyébként a második pszichológus úgy gondolja, hogy elég nagy önértékelési problémám van. És bár nem vagyok benne biztos, de gondolom ez is közrejátszik ebben. Köszönöm a válaszokat!

21/L

2013. máj. 3. 02:11
 1/9 A kérdező kommentje:
Még annyit hozzáfűznék, hogy körülbelül 5 éve tudatosult bennem, hogy a lányok iránt is vonzódom és talán akkor tájban kezdődött a szorongás nálam. Az elmúlt félévben pedig olyan szinten szorongtam/szorongok, hogy már a pánikbetegség is kialakult (gondolom ez is közrejátszik, meg még sok más).
2013. máj. 3. 02:21
 2/9 anonim ***** válasza:
27%

Pasi vagyok, ezért mondom nincs semmi bajod! Egy teljesen normális csajszi vagy, nyugi most alakulsz...az emberiség zöme átesik ezen, csak nem beszél róla soha senkinek, aztán később meg már minek.

Összeszedett az írásod, tehát nem vagy zakkant(bocs)..

A piszológust felejtsd el, élj nyugodtan egyedül, és közben szemlélődj. Baromi fiatal vagy, van még időd..egy-két év nem nagy idő, ez alatt ne görcsölj, hogy jaj mi lesz velem? semmi...

A problémád sajnos csak az idő oldja meg. Egyszer majd szembejön az, aki pont Neked való...

Pszihomókusnak Te csak egy munkadarab vagy, sokat ne várj.Inkább semmit.

Mégegyszer: egészséges vagy, csak későn érő típus...mint még pár millió társunk...

Lazíts, engedd el a fotel karfáját és dőlj hátra...

2013. máj. 3. 06:10
 3/9 anonim ***** válasza:
85%

Mi ez az új szemlélet itt a gyakorin, mint amit előttem is írtak, de mindenki más is azt szajkózza, hogy a pszichológus csak árt, tök fölösleges hozzá járni, és egyébként sem ér szart sem?... ez egész egyszerűen egy idióta baromság!

Én életemben nem jártam egynél sem, igaz szükségem sem volt rá, viszont ismerek embert akinek ha a pszichológusa nem foglalkozna vele, hát nem is tudom mi lenne...

2013. máj. 3. 06:55
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

De remélem nem értettek félre. Nem azért járok pszichológushoz, mert nincs barátom/barátnőm. Hanem, mert elő jött nálam ez a pánikbetegség és úgy döntöttünk én, meg a családom, hogy minél hamarabb célszerű kezeltetni. Ez volt a fő oka, hogy odajárok. Egyébként egy normális lány vagyok, vannak legjobb barátaim, haverok, ismerősök, most teszem a diplomámat, tehát semmi extra, kivéve, hogy állandó szorongást érzek, gyakran generálok problémákat, amin emészthetem magam. És sajnos nem nagyon bízom meg senkiben, talán a két barátnőmben, de általában inkább magamban tartom a dolgokat. Egyébként ezt a leszbikus dolgot senki nem tudja.

2013. máj. 3. 09:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakoznék ahhoz a véleményhez, hogy a pszichológus nem egy ártó szándékú valaki, és ha valakinek tényleg valami lelki gondja-baja van, amit magától nem tud jól megoldani, akkor semmiképp sem rossz dolog felkeresni egyet.

De visszakanyarodva a te problémádhoz: bár én nem vagyok pszichológus, így szakmaiságot tőlem se várjál, de ha szorongás-pánikbetegséged van, akármilyen indok miatt is, annak lehet több összetevője is. Többek között az is lehet egyfajta "tünet", ha jól tudom, hogy elbizonytalanodsz abban, valójában kik is tetszenek, főleg, ha nem volt még igazán jó kapcsolatod fiúkkal. Nem biztos, hogy köze van a kettőnek egymáshoz, de lehetséges.

Egy szakember viszont csak akkor tud segíteni neked, ha te is szeretnéd, hogy segítsen - ehhez viszont minden létező információt meg kell adni neki, ami közrejátszhat problémád kialakulásában, így aztán mint egész embernek tud neked tanácsokat adni, stb.

Hogy mindezt hogyan? A legegyszerűbb az egyenesség, hidd el, ők sok cifra esettel találkoztak már minden bizonnyal, a te helyzeted meg bőőőőőven nem katasztrófális, ne aggódj ezen. Csak mondd meg neki, hogy "gondolkoztál, és 1 dolgot még nem tettél hozzá a képhez, csak a tisztánlátás kedvéért..."

2013. máj. 3. 09:45
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs abban semmi szégyen vagy kellemetlen, hogy lányokhoz is vonzódsz, vagy inkább lányokhoz (ettől persze még számodra lehet kellemetlen, gondolom, az önértékelési gondjaid miatt, de egy nyitott kívülálló, főleg egy pszichológus semmi de semmi elítélendőt nem fog ebben látni). Szóval mondd el neki nyugodtan, valószínűleg fontos, ha benned felmerült. Lányba voltál már igazán szerelmes, vagy csak jobban vonzanak? Keresgélj, ismerkedj bátran, akár neten, ha máshol nehezebben megy, és valaki majd úgyis megfog, akkor meg már tisztábban látsz. De addig nyugodtan beszélj róla, és ne szorongj emiatt, mert baromira nem érdemes. :)
2013. máj. 3. 10:09
 7/9 anonim ***** válasza:

A pánikbetegséget muszáj kezeltetni, különben csak rosszabb lesz. Ha a biszexualitásodból jön a pánikbetegséged, akkor mindenképpen el kell mondanod a pszichológusnak. Hidd el, abszolút nem fogja megrázni, egyrészt semmi gáz nincs benne, másrészt hallott ő már durvábbakat is.

Én se értem, mi ez a pszichológusellenesség a GYIK-en, gondolom, az a válaszoló nem jár háziorvoshoz meg fogorvoshoz se, mert annak ő csak egy munkadarab...

2013. máj. 3. 15:42
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Most már én is úgy gondolom, sőt, úgy érzem, hogy el kell mondanom. Egyébként szerintem sok köze van a szorongásomhoz ennek az egésznek. Még pár évvel ezelőtt ugyanis beleszerettem a legjobb barátnőmbe. Vagy nem is tudom, talán jobban ragaszkodtam hozzá, mint a többi barátnőimhez. A lényeg, hogy ezt elmondtam neki. Természetesen nem vártam viszonzást, de azt igen, hogy ez köztünk maradjon. És később kiderült, hogy szinte az összes közös barátunk tudott róla, mert Ő elmondta (a közös barátaimnak kitudtam magyarázni magam, azzal védekeztem, hogy nem szerelmes vagyok belé, hanem csak jobban szeretem barátilag, mint bárkit, szerencsére bevették). Teljesen összetörtem emiatt, és innentől kezdve senkiben nem bíztam meg. Talán ettől alakulhatott ki ez a szorongás, vagy épp onnantól, nem igazán tudom...

Annyit még, hogy ehhez a lányhoz szexuálisan sosem vonzódtam, inkább csak nem is tudom lelkileg.

Azóta pedig már eltelt egy pár év és már szexuálisan is vonzalmat érzek lányok iránt.

2013. máj. 3. 21:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem jól érzed mi a problémád.És lehet,hogy ma divatos,meg a nőknél jobban elfogadott dolog ez,aki benne van annak azért egyáltalán nem könnyű feldolgoznia ezt.
2013. máj. 3. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!