Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha kifolyik az...

Mit tegyek, ha kifolyik az ujjaim közt az idő és semmit nem csinálok meg végül?

Figyelt kérdés

Nem jó az időbeosztásom vagy elszüttyögök dolgokon.

Fut a lakás, a gyerekkel keveset játszom és mégis fáradt vagyok. Bénázom össze-vissza, nekimegyek a bútoroknak, a zárat a kulcsban felejtem, a hivatalos ügyeim alig intéződnek. Hogyan tudnám jól csinálni?

2009. szept. 27. 15:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Szia nekem ugyanez a bajom :) Az én kislányom 3 hónapos. És jó gyerek, sokat alszik napközben is, egyedül is elvan szépen, mégse haladok soha :(

aazt találtam ki, hogy írok magamnak napirendet, mint a dedóban. Pl hétfő: ágyneművasalás, kedd felmosás, szerda vécépucolás

ilyenre gondoltam. Persze még nem írtam meg :) És vitamint is elkezdtem szedni.

A te kicsid mennyi idős?

2009. szept. 27. 15:39
 2/16 anonim ***** válasza:
Készíts magadnak napirendet. Ird össze, mik a teendők és kb. mikor szeretnéd végezni. Fontossági sorrendet is állíts fel. Jelöld meg mi az, amit aznap mindenképpen el kellene végezned. Minden nap elmaradhat valami, átcsúszhat másnapra, de zömmel végezd el a kitűzött feladatokat. Iktass be napközben is szüneteket. Legyen legalább egyszer-kétszer fél-háromnegyed órád, mikor pihensz és nem a mókuskerékben örlődsz.Tudatosítsd magadban, hogy tulajdonképpen nagyszerű dolgod van, mert otthon vagy, az idődet magad osztod be, gazdálkodj vele hát okosan.
2009. szept. 27. 15:42
 3/16 A kérdező kommentje:

Az enyém már nagyocska, 16 hónapos. :) én is gondoltam erre, hogy kipróbálom a napirend dolgot, de még én sem jutottam el a megvalósításig...már ott elakadtam, hogy a mit főzzek kérdés is megválaszolatlan :))

és ő nemigen alszik sajnos...álom lehet, ha van napo 2 órád, míg alukál :))

Hogy hívják?

Én úgy elúsztam, hogy a lakáson csak a nagytakarítás segít....:(

2009. szept. 27. 15:43
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Írj egy listát arról, mit szeretnél megcsinálni aznap (lehet benne háztartás, játék a gyerekkel, olvasás, hobbid, sport, bármi, amiről úgy érzed, hogy hasznosan töltöd vele az időt), és mindig, amikor üresjárat van, azonnal kezdd el csinálni valamelyiket. Aztán ha este látod, hogy a listádon egy csomó minden vagy esetleg az összes ki van pipálva, meg fogsz nyugodni, hogy nem vesztegettél el egy újabb napot.
2009. szept. 27. 15:46
 5/16 A kérdező kommentje:

:)) "egyszer-kétszer fél-háromnegyed órád, mikor pihensz"

ilyen nincs :(((

de mért nincs? :(

2009. szept. 27. 15:50
 6/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Asszem valahogy ráveszem a férjem, hogy csináljuk meg a hétvégén( jövő) a nagytakarítást és utána mindenképpen lista szerint fogok tenni, mert így talán tényleg hatékonyabb lesz nekem is, ha nektek bevált.

2009. szept. 27. 15:52
 7/16 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Az én kislányom Núr. A mai napra kitűzött célom: rendbe tenni a konyhát Atól Zig. Majd írok, hogy sikerült-e :)

Arra meg, hoggy mit főzzél, dobj fel ide mindig egy kérdést! :)

A te picidnek mi a neve?

2009. szept. 27. 15:55
 8/16 A kérdező kommentje:

Szép nevet választottatok!

Nálunk Geri baba lakik. :)

Melyik portálra gondolsz főzés ügyben?

2009. szept. 27. 16:04
 9/16 anonim ***** válasza:

Hát itt is sok olyan kérdés van, hogy mit főzzek ma ez és ez van itthon, vagy én a mindmegettét szoktam használni, nagyon szeretem. Ott is van, hogy beírod, mi vn itthon, és kidobja a recepteket :)

Jaj végignéztem a nagyszobán, csatatér. Most komolyan elszégyelltem magam, azt hiszem, most kell magam összeszedni, mert mi lesz, ha a pöttöm már nem lesz ilyen mormota? Tényleg megírom a hülye beosztást...

2009. szept. 27. 16:12
 10/16 A kérdező kommentje:

Mennyi idő, amíg kitakarítod a konyhád?

Hát, igen, meg ha már igényli jobban a társaságod.

De, lehet, hogy nagyobb korában is jóalvó lesz! Az enyém kicsinek is alig aludt. :)

2009. szept. 27. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!