Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Dr Csernus Imrénél jártatok...

Dr Csernus Imrénél jártatok már? Mik a tapasztalatok? Mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
Nagyon gázos időszak elé nézek, kiakarnak csinálni ( nem megölni vagy ilyesmi, csak idegileg padlóra küldeni). Eddig még bírom, de szükségem van egy szakemberre. Egy jó szakemberre. Jó lenne Csernus, ha nem baromi drága, de ha tudtok valakit aki jó és nem nagyon drága azt is megírhatjátok. Köszi.
2009. szept. 24. 11:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%

Jajj-jajj. Tudom, hogy csak a kérdezőnek lehet válaszolni, de az előző egetrengető baromságot nem hagyhatom csak itt a levegőben lógni.

"Csernus könyveiről hadd ne mondjak sokat, de aki képes általánosításokba bocsátkozni, és ezt még le is írja, az úgy hülye, ahogy van..."

Ez mi akar lenni? Már eleve a válaszod egy nagy általánosítás, szóval a saját meglátásod szerint te hülye vagy - amit egyébként nem is kétlek. De egyébként meg valamiféle újabb tizenéves vérpistike lehetsz, aki látott egy frappáns mondatot az interneten és azt szajkózza minden fórumon.

Csernus könyvei nagyon is részletekbe menőek, és érdemes őket elolvasni, mert mindenkit emlékeztethetnek azokra a dolgokra, amit hajlamosak vagyunk elfelejteni nap mint nap. Valóban nem tartalmaz listára bontva pszichodoki trükköket meg hasonló dolgokat (ezért kerülhetett be a te általánosító szótáradba), de az életben mikor van szükség arra, hogy görcsösen elkezdjünk gondolkozni: most vajon melyik speciális módszert kell alkalmazni egy-egy szituációban? Nincs ilyen helyzet. A kérdező sem egy mentálisan nulla ember, hanem problémákkal küzködik, amik az utóbbi időben megtöbbszöröződve jelentkeznek. Biztos vagyok benne, hogy a doki bármelyik munkája szemmel látható változást érne el nála és ha lenne bátorsága változni, rövid időn belül jobban érezné magát.

De persze mint Magyarországon minden téren, ebben is láthatod te a "pénzéhes Csernus Imrét", aki csak átba***a az embereket. Ha ennyit fogsz fel a könyveiből, hajrá.

2009. szept. 24. 16:50
 12/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Mint már írtam nem vagyok olyan aki ha letörik a körmöcskéje sírva szalad a dokibácsihoz, hogy tegye rendbe a lelkecskéjét. Azt vallom, hogy amibe nem halsz bele megerősít. De amikor már úgy érzed, hogy felsem kéne kelned, hanem jobb lenne mindenkinek ha hagynád szépen elsorvadni magad az ágyban az már azért szerintem ok arra , hogy meghallgass egy szakembert. Min ezek mellett,mivel felelőségteljes életet kell élnem felkelek elvégzem amit elvárnak és közben zombiként mászkálok az emberek között. Ez a kollégáknak, a családnak és senkinek nem jó, nekem sem, viszont a probléma megszűnni nem fog ezért orvosolni kell. Teljesen ép elmével élek, felfogom mi van mi történik, csak az események felgyorsulnak és én egyedül a munka család mellett kaptam ezt a " szeretetcsomagot a nyakamba". De mint már írtam nem akarom sajnáltatni magam, ez az egész nem erről szól, de érzem hogy drasztikus lépéseket kell tennem és újra megerősödni. Remélem nem nagyon zavaros és értik akik akarják.

Amúgy mindenkinek köszi az eddigi válaszokat, annak is aki ellene van, több vélemény jobb döntés... Várok még válaszokat. Köszi

2009. szept. 24. 20:50
 13/20 anonim ***** válasza:
38%
Csatlakoznék az előttem szólóhoz!!Én is olvastam Csernus könyveiből..mindenhonnan lerí,hogy iszonyú nősoviniszta..Egyrészt!!Másrészt pedig,egy un."médiasztár" egy feltörekvő szemét,aki a hírnevéből él..és így gazdagítja a sok marha/már elnézést/aki hozzá jár!
2009. szept. 25. 00:47
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

"Nem kell mindenre dilidoki, és kérdező, kétlem, hogy akkora bajban lennél, hogy ilyenre vetemedj. Annak kell dilidoki, aki már azt se tudja, mit csinál."

Bocsi az offért, de ezt nem bírom megállni szó nélkül.

A pszichológus nem dilidoki , hanem egy egyetemet végzett ember, aki különböző JELLEGŰ!!! ÉS ERŐSSÉGŰ!!! lelki problémákat kezel, többféle módszerrel.

Nyugodtan rászánhatja magát a kérdező ilyen "elvetemült" lépésre, hiszen bármilyen lelki problémával küzdő egyénen tudnak segíteni, lehet, hogy csak egy egyszerű beszélgetésre lesz szükség, lehet, hogy egy hosszabb terápiára.

2009. szept. 26. 19:56
 15/20 anonim válasza:
90%
Egyáltalán nem szégyen segítséget kérni, ha az ember bajban van. És a pszichológus segítség, nem más. Neked pszichológus kell, nem pszichiáter. És gondolom vannak jók, akik nem olyan drágák, mert nem médiaszemélyiségek. Csernus meg egyébként fantasztikus. Aki szidja az nem elég érett, hogy gondolkodjon azokon, amiket mond, ír. azért tűnhet általánosításnak mert az emberi gondok okai ugyanazok. gyávaság, félelem, tagadás stb.
2009. okt. 18. 00:55
 16/20 anonim ***** válasza:
Szia! Hogy vagy? Sikerült megoldani a problémákat?
2009. dec. 22. 11:49
 17/20 A kérdező kommentje:
Szia. Köszönöm az érdeklődést. Kaptam egy- két jó tanácsot priviben itt az egyik hozzászólótól- akinek szeretném megköszönni, csak éppen sikrült kitörölnöm az email címét! :-( - olvasgattam meg próbáltam rendbe tenni magam, és amíg én arra koncentráltam, hogy rendbe hozzam magam idegileg, addig a többi megoldódott magától. Akik kiakartak készíteni látták, hogy nem érnek célt és ettől annyira megzavarodtak, hogy sikerült saját maguk alatt elvágni a fát. Szóval köszi most már jól vagyok. :-)
2009. dec. 22. 12:00
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Ezt szuper hallani h jól vagy és minden ok.

Érezni lehetett abból amit írtál h nem vagy egy elveszett ember és megoldod a problémád.

Nagyon örülök!!!! :-)

2009. dec. 22. 16:17
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszi! :-)
2009. dec. 23. 09:16
 20/20 anonim ***** válasza:
2014. dec. 24. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!