Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyire fojtjátok vissza az...

Mennyire fojtjátok vissza az érzéseiteket? Miért?

Figyelt kérdés
És úgy egyáltalán, mostanság miért nem szokás kimutatni, amit érzünk?
2009. szept. 22. 14:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Én midig is kimutattam. Jó a munkahelyemen nem küldöm el az idiótákat a qrva anyjukba, de legszivesebben megtenném, így hát csak úgy nézek rájuk. Meg sem kell szólalnom.

Amúgy észrevettem azt is hogy az emberek többsége nem moderálja magát, és ha valami nem tetszik nekik valami brutálisan ordenáré módon tudnak viselkedni, beszélni. Naponta 600 ember fut át a kezemen, és sajnos igaz hogy 99% egy primitív bukó, aki válogatatlanul amit épp érez mondja. Na ők magukba fojthatnák.

Valamilyen szinten mindenki kimutatja az érzelmeit, szemével, mozdulatival, szavaival, írásával ( mint iss nem egy vita alakul ki), ha nem így lenne felrobbannánk :)

2009. szept. 22. 14:55
 2/15 A kérdező kommentje:
Tényleg? Modjuk a düht eléggé ki szokták mutatni:D De más érzelmekkel mi van? Szeretet, boldogság, vagy éppen a boldogtalanság?
2009. szept. 22. 16:20
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Igyekszem tudatosan nem elfojtani őket. Sajnos vannak olyan mély gátlásaim, amik már nem a tudatos szinten vannak. Az, hogy mennyire látványosan mutatom ki az érzéseimet, nem függ szorosan össze azzal, hogy mennyire fojtom el, vagy mennyire mélyen élem meg őket. Ez két külön dolog. Ahogy az is, hogy szerintem az érzések, érzelmek kifejezhetők kulturáltan is. Attól, ha én utálok valakit, nem kell szidnom az édesanyját. Viszont elmondhatom neki, hogy utálom. Ha nem az a célom, hogy vagdalkozzak, és sérüléseket okozzak magam körül, akkor a saját szempontomból ez bőven elég arra, hogy ne hazudjak sem magamnak, sem a másiknak, és így ne legyenek problémáim az elfojtásaimból. Persze, ha valakit szeretek, akkor azt megpróbálom kimutatni is, hiszen azt szeretném, ha ő érezné a szeretetemet és jó lenne neki. Ez elég nehéz lenne úgy, ha nem mutatom ki. ;o)
2009. szept. 22. 17:52
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Én 1 éve nem mutatom ki a dühöt és a szomorúságot.. Nem tudom miért talán nem akarom gyengének mutatnom magamat.

14/l

2009. szept. 22. 18:23
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
megpróbálom annyira hogy egy rosszul sikerült felelés/dolgozat után ne sírjak :( de a jó érzelmek mindig látszanak rajtam :) düh meg hát... csak fortyogok magamban és ha egyedül leszek, ütlegelek valamit vagy sírok xD
2009. szept. 22. 19:09
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Én már rég nem mutatom ki az érzéseimet, mert sokszor megégettem magam. Most már sírni sem tudok.
2009. szept. 22. 22:08
 7/15 anonim ***** válasza:

Az örömmel az együtt érzéssel nincs gondom.

Szomorúság, düh, nah ezek csak az üres szobának a 4 falnak szólnak. Ez valahogy pont azért lakult ki, mert kicsit szánalmasnak találom az apró-cseprő dolgokért való siránkozást, örökös panaszkodást, de innen üzenem mindenkinek, hogy NEM az! Sírjatok, dühöngjetek nyilvánosan, mert nekem annyi az elfojtásom, hogy epilepsziás lettem.

A legjobban azt utálom, amikor valaki a dühét olyan emberen vezeti le, aki rohadtul nem tehet róla. Például a pénztáros rohadtul nem tehet arról, hogy valami drágább lett, meg nem volt levéve az akció meg mit tudom én... Vagy az orvos asszisztenssel ordibálnak, hogymiért kell ennyit várni, holott a doki kávézgat előtte meg olyanok lesznek, mint egy nyuszi-muszi... Az ilyen emberekre rá se tudok nézni, annyira gusztustalannak tartom

2009. szept. 23. 09:27
 8/15 anonim válasza:
100%

Mostanság? Szerintem régebben is így mentek ezek a dolgok. Hiszen az, hogy valakinek úgy megnyíljunk, hogy ki merjük mutatni a szeretetet, féltést, örömöt, az nem egyik napról a másikra megy. Csak azért tűnik úgy hogy mindenki olyan zárkózott, mert az életünk felgyorsult. Gondolja csak bele 1 év alatt egy átlag 20 évesnek hány párkapcsolata van, vagy hány új embert ismer meg...

Hogy miért megy olyan nehezen? Félelem a sérüléstől, visszautasítástól, megbántástól. A legtöbb embernek időbe telik, míg megbízik valakiben annyira hogy teljesen őszintén tudjon előtte viselkedni. Ritka az olyan jó ember ismerő aki 100-ból kiszúrja azt a párat akiből megértő barát lehet.

Ui.: Én személy szerint zárkózott vagyok, sem az örömöt, sem a bánatot nem mutatom kifelé :) Hogy miért? Passz. Nem vagyok elég képzett ahhoz hogy megállapítsam ez valami gyerekkori trauma oka, vagy egyszerűen csak ilyen a személyiségem. Sajnos ez nagy hibám tudom, és ez úgy hiszem már nem fog változni, kevesen vannak akiknek megnyílok annyira, hogy azt mondhassák ismernek.

Látod mire nem jó a névtelenség, és az internet? Ilyet soha nem mondanék személyesen talán még a barátaimnak sem :)

2009. szept. 24. 06:23
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán mutatom ki a gyengéd érzéseimet.Inkább mással takarom őket.Túl sokszor okoztak fájdalmat...
2009. szept. 24. 13:57
 10/15 anonim válasza:
Én amiket kimutatok érzelmeket, azoknak a 80-90% hamis (kb mintha lenne egy külsö meg egy belsö énem), de te ne tedd ezt!!! Nem is tudom miota, kb 5-6 éve már és igazábol nem tudom, hogy miért kezdtem ezt el. De mostanra oda jutottam, hogy érzem kezdek teljesen összeomlani belül mivel senkivel nem osztom meg az érzéseimet, azokkal se akik a legközelebb állnak hozzám. Sokat gondolkozok rajta mostanság, hogy miért alakult ez igy ki, és egyre valoszinübb, hogy azért mert nem akartam másokat az érzelmeimmel terhelni vagy nem is tudom már igazábol. Mindenesetre a "miért" az egy jo kérdés.
2009. szept. 26. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!