Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet e káros hatása a Depeche...

Lehet e káros hatása a Depeche Modenak?

Figyelt kérdés
Amióta az eszemet tudom, "módos" vagyok, szinte előbb megismertem a 'Dévbácsit', mint az apámat. :D Ezzel nem is volt semmi baj addig, mig meg nem halt a számomra legfontosabb ember, a nagymamám. Ekkor 9 voltam. Kezdődtek a bajok: megtanultam angolul, megértettem és átéreztem a módszövegeket, és olyan életfilozófiát alakitottam ki, hogy amit Dave énekel, az úgy van.10 évesen Rá néztem fel a legjobban, Ő lett számomra a Messiás, az égett belém, hogy Ő a példa... És ennek nem a legjobb következményei lettek. Nagyon szeretni akartam valakit, ha már azt akit eddig szerettem, elment... És Dave volt ez az ember. Talán kicsit jobban is szerettem, mint kellett volna... Fél év alatt annyi rajzot gyártottam, hogy az egész szobámat ki tudtam vele tapétázni. Egyre jobban elzárkóztam mindentől és mindenkitől, a kis szentélyembe, Dave dalaival vigasztalódva. Asszem ez tett tönkre. 12 évesen elkövettem azt a hibát, hogy szántszándékkal megvágtam magam(mert Dave is felvágta 1szer az ereit, azt hittem, ez segit...), azóta sikerült szétvagdosnom a komplett bal karom. Az meg hogy sikerült megörökiteni a szeretetemet: belevágtam a csuklómba pengével hogy Dave.. Valami fizikait akartam, ami megmarad, nem csúszik ki a kezemből, hát megkaptam... Soha nem fog elmúlni. 1 éve csinálom, és abba akarom hagyni, elegem van az állandó dührohamokból, ami mindig előjön, ha módot hallgatok, és tudom, hogy rossz vége lesz, de mindig bekapcsolom, mindig... Lehet, hogy ez a Depeche miatt van? Segitségre lenne szükségem... :(

2013. ápr. 9. 10:11
1 2 3
 21/28 anonim válasza:
Nagyon érdekes dolgokat írsz kedves kérdező.Azt hittem csak én vagyok ilyen helyzetbe mint te.Sorstársamra akadtam valszeg.megkérdezhetem mennyi idős vagy?
2013. ápr. 25. 10:02
 22/28 anonim válasza:
Hallgasd csak a Just can't get enough-ot.Az egy nagyon vidám szám.
2013. jún. 20. 22:21
 23/28 A kérdező kommentje:
Nem élet, ha csak azt hallgatom. Szükségem van a többire, mint más embernek a kenyérre és a vízre.
2013. jún. 21. 07:59
 24/28 anonim válasza:

Hallod, én is voltam hasonló állapotban, és még csak DM-t se nagyon hallgattam. Az én esetemben az volt a gond, hogy világ életemben számkivetett voltam. Anyám ovis korom óta folyamatosan ordibált velem, sértegetett, stb. A suliban aztán rám ragadt egy buta csúfnév, én meg a hülye fejemmel túlságosan komolyan vettem. At o.társaim eszre vették, hogy érzékeny vagyok, és egyre csak bántottak. Nem csak szavakkal... Megvertek, leköpdöstek, stb. Anyám meg nem tett SEMMIT. Megmondta h az én bajom, miért kezdek el bőgni mindenen. De közben ő volt a leegrosszabb. Mindent tönkretettt amit szerettem. Nagy hobbim volt, hogy ilyen apró gyöngyökbol mindenfélét fűztem. Erre ő fogta és kiszórta a több csomagnyi gyöngyömet a földre. Meg ilyenek. Apám egyszer elvitt pszichológushoz, az valamit segitett. De aztán még rosszabb lett a dolog, és egy párszor még meg is vagdostam a kezem. Aztán találtam magamnak egy új hobbit, az írást, amelyben el tudtam képzelni a jövőt. Aztán egyszer ránéztem az összevagdosott kezemre, és hányingerem lett magamtól. Eldöntöttem, hogy ez így nem mehet tovább. Valahogy az életemnek mintha lett volna egy kis értelme. És nekem ebben konkrétan a zene is segített. Elkezdtem rockot és metált hallgatni, és ez valahogy javított a hangulatomon. Szóval szerintem az egész csak elhatározás kérdése.

És hogy ne csak offoljak: Szerintem próbálkozz meg a pszichológussal, hátha segít. És járj többet társaságba. Az rajtam is segített. :)

Értesíts, hogy mire mentél :) Drukkolok neked :D

2013. júl. 27. 20:53
 25/28 A kérdező kommentje:
A pszichológus nem segített, viszont szereztem egy legjobb barátot, akit imádok, és kb 8-9 órákat beszélgetünk naponta, már 2 hónapja nem nyúltam pengéhez. Viszont ez csak egy végtelenségig húzható állapot, amint kevesebbet fogunk beszélni, megint visszaáll a katasztrofális szétcsúszás az életemben.
2013. szept. 20. 21:57
 26/28 anonim ***** válasza:

Hát igen, a Depeche Mode az a bonyolult lelkületű és érző emberek kedvence. Nem véletlenül jellemezték úgy a zenéjüket, hogy az emberi lélek legmélyebb bugyrait bejáró zene és filozófia.

Én egy ma már 41 éves férfi vagyok és vállalom, ha kinevettek amiatt, amit leírok.

17 éves srác voltam, még a rendszerváltás körül, amikor a középiskolában mindenki utálta a Depeche Mode-ot, mondván, hogy nyomasztó, fekete és gyászos. Annyira utálták, hogy ez keltette fel bennem az érdeklődést. Hosszú évekre lettem Depeche Mode-os. Fekete ruhák, külsőleg teljesen Dave Gahan-t utánozva frizurában, öltözködésben stb. Aztán később a vidámabb zenék felé fordultam, azt hittem, hogy vége a DM korszaknak. Nagy francokat. Kb 17-18 évig szunnyadt bennem rejtve, néha meghallgattam őket, kimentem a koncertjeikre, de nem jelentette már ugyanazt, amit régen. Aztán tavaly nyáron elhagyott a párom 15 év együttélés után és mély depresszióba kerültem. (Igen, egy 40-es erős férfi is juthat ide) És szinte drogként került elő a Depeche Mode zenéje. Már nem vagyok olyan külsőséges, mint fiatalon, de újra zömében feketében járok, olyan stílusú ékszereim vannak (pl a koponyás gyűrű, ami jellegzetesen Dave-es) és állandóan őket hallgatom. Bár mostanában inkább Dave Gahan szólólemezeit. Iszonyat jó számok pl a B oldalak a kislemezeiről.

Csináltam egy listát, nálam ez megy folyamatosan a gépen a háttérben, hallgassátok meg:

http://www.youtube.com/watch?v=zSdF1bJbwHA&list=PLs_F6hBQ6-z..

2014. jan. 31. 06:02
 27/28 anonim ***** válasza:
Ja és nem hogy káros, inkább megnyugtat és felszínre hoz egy csomó érzelmet, amit így segít megélni, kiélni.
2014. jan. 31. 06:04
 28/28 anonim válasza:

Szia! Engem egyszer kapott el hasonló érzés. A hitgyülekezetes izéknak ne higgy, agymosás! Ha szeretnél írj privátba, szívesen beszélgetnék veled!

15/L

2014. máj. 9. 13:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!