Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbeteg vagyok. Segíthet a...

Pánikbeteg vagyok. Segíthet a jóga?

Figyelt kérdés

Járok pszichológushoz, de arra gondoltam, hogy egy barátnőmmel beiratkozni. Tényleg olyan hatásos, mint ahogy mondják?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. ápr. 7. 19:39
 1/10 A kérdező kommentje:
"beiratkozom", elírtam:)
2013. ápr. 7. 19:40
 2/10 canadafan válasza:
Ha rendszeresen csinálod, érezni fogod a pozitív hatását;) Nagyon jó ötlet, hajrá!
2013. ápr. 7. 19:45
 3/10 anonim ***** válasza:

Igen, tényleg.:)

Én is pszichológushoz járok, aki ez mellett jógát is oktat és felajánlotta, ha szeretném, akkor kipróbálhatom a jógát és kipróbáltam és azóta is járok.:)

2013. ápr. 7. 19:45
 4/10 anonim válasza:
Meditációt is próbáld, ahhoz nem kell semmi tanulás csak lazulj el zenére vagy még arra se.
2013. ápr. 7. 19:48
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!:) Kipróbálom mindeképpen, viszont elég keveset tudok róla, hogy működik:) Ne nézzetek hülyének, de le tudnátok írni pár mondatban, hogy hogy hat, stb.?:) Már nagyon kíváncsi vagyok!:-)
2013. ápr. 7. 19:52
 6/10 anonim ***** válasza:

Igen, segíthet. A pánikbetegség mint kóros állapot orvosolható. Ehhez első sorban nyilván nem valamilyen vegyszerre, gyógyszerre van szükség.

A jógát (tudomásom szerint) Indiában arra használták, hogy felemeljék a szellemet, és így magasabb lelki állapotot érjenek el. Ott ugye egészen más vallás van, újjászületés hite stb.

Na most érdekes, hogy keleten a nagy tudást képviselő emberek valahogy 'mániákusan' fejleszeni akarják a szellemüket, akaratukat. Nem véletlen, ugyanis így lehet kimagasló eredményt elérni, legalábbis ez egy jó lehetőség hozzá. Bármilyen értelemben, használják ezt vallási emberek a megvilágosodást keresve, harcművészek a testi erejük, egészségük fejlesztésére stb.

Nekünk elég annyit tudni, hogy a különböző jóga ászanák segítik a testünk energetikai áramlásait, gyakorlatilag így a szervek működését, regenerációját.. tehát segít a kóros állapotok legyőzésében, az egészséges állapotunk visszaállításában.

Ha valamit rosszul írtam elnézést kérek, nem vagyok a téma avatott szakértője, és biztosan sokkal jobban, pontosabban is lehet írni a jógáról, a működéséről.

A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy egy méltó mozgásforma az embernek. Nem teszi tönkre az ízületeket, mint a kocogás, stimulálja az egész testet, segít a hormonháztartásunk kiegyensúlyozásában.. Nevezhetnénk ezt az egyik alap mozgásnak, amit ki lehet egészíteni mással. De aki nem viccből edzeget, hanem komolyan gondolja, tudja hogy jóféle mozgásra szükség van az egészség megőrzéséhez, az elismeri a jógát (vagy a hasonló hatású kínai mozgás-légzőgyakorlatokat)

2013. ápr. 7. 20:38
 7/10 A kérdező kommentje:
Hú, köszönöm szépen a hosszú választ!!:) És mennyi idő úgymond megtanulni, vagyis belejönni annyira,hogy hasson?:)
2013. ápr. 7. 21:11
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha jó az oktató akkor már az első hetekben, heti 2-3 alkalommal már pozitív hatása lehet.

Egy kis történet. Én kínai taoista qigong gyakorlatokat tanulok, ezeket edzem.

Egyik nap igen rosszul voltam, talán egy nem friss ételhez tudom kötni, szörnyen volt a gyomrom..

Nagy nehezen lementem Taichizni, tulajdonképpen ez a fajta mozgás abszolút elviselhetővé tette fél óra alatt az állapotomat. Semmi gyógyszer, fájdalomcsillapító, 'hasfogó'..

Még aznap volt egy igen erős qigong gyakorlás is, ez tudtommal egyedüli az országban, az intim tréningek eredetije, egy nagyon jó hatású gyakorlat. Úgy jöttem haza, hogy teljesen jól voltam, érthető hogy mennyire örültem.

Tehát léteznek gyors eredmények is, ugyan úgy mint a nyugati orvostudomány módszerei között is.

2013. ápr. 7. 21:17
 9/10 anonim ***** válasza:

Ugyan nem a kérdésre válaszolok, szeretném felhívni a figyelmedet, hogy egyre inkább tűnik úgy hogy a pánikbetegségnek és "társainak" nagyon is köze van a nehézfém túltelítettséghez.

[link]

Angolul sok infót találsz ezekről. (Magyarul még nemnagyon találtam.)

A Jóga, Tai-chi ilyenek persze szintúgy sokat segíthetnek.

Mint a szgépnél is, van a hardver, meg a szoftver, egyik sem megy a másik nélkül.

2013. ápr. 8. 02:23
 10/10 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 8. 02:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!