Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnék erősebb lenni?...

Hogyan tudnék erősebb lenni? Minden egyes beszólás hihetetlenül kiborít.

Figyelt kérdés

Ma az orvos szólt be nekem (egyébként nem érdemeltem meg), alig bírtam ki, hogy ne előtte bőgjek,utána egy órát sírtam és azóta is borzasztóan érzem magam.

Azon pörgök, mit kellett volna mondanom neki. Csak ugyebár nem beszélhettem, mert akkor nem bírtam volna ki sírás nélkül

#sírás #sírás kezelése
2013. ápr. 4. 12:09
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Hány éves vagy?

Mi az, hogy beszólt egy orvos? (Amennyiben esetleg nem te reagáltad túl, mert érzékeny típus vagy. NEM bántásból írom. Magam is érzékeny vagyok.)

Mit mondott az orvos pl.?

Mik azok, amik kiborítanak konkrétabban?

2013. ápr. 4. 12:20
 2/4 A kérdező kommentje:

Szia,24 éves vagyok, szóval nem annyira fiatal:)

A dokinál az volt, hogy tegnap 3 órát vártam, hogy sorra kerüljek, majd ezután nem volt jó a rendszer és nem tudott kiadni nekem receptet. Mondta,hogy másnap menjek be a kórházba, ő fél 8tól fél 2ig ott van, de 9 és 11 között ne menjek, mert nem ér rá, a legjobb a fél 8tól 8ig lenne. Odamentem fél 9re,de nem ért rá, majd 9kor odajött hozzám, hogy ő fél 8-at mondott. Azt válaszoltam, hogy ezt preferálta csak, de nem tudtam idejönni, és elnézést, tudom, hogy nem ér rá 9től, de én már fél 9 óta itt vagyok, nem direkt 9re jöttem. A válasza elég arrogánsan: persze,köszöni, már 4 orvos és 12 beteg rá vár, remek.

Közben azzal nyugtattam magam, hogy nehéz az orvosok élete, de nekem már második napja kellett átszelnem a várost és a végén még le is csesztek, mindezt azért, hogy 2*3 percet foglalkozzon velem.

Egyébként általában olyan borít ki, amely felülről érkezik (pl. főnök, alárendeltségi viszonyban vagyok) és úgy érzem, nem érdemeltem meg. Pl itt, lehet, hogy neki a fél 8 a legjobb, de én nem tudtam akkorra menni, messziről jöttem. Meg mintha én nem lennék beteg, akinek segítenie kell.

2013. ápr. 4. 12:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem lehet az, hogy téged is szigorúan neveltek, és éppen az miatt lehet, hogy az ilyen autokratikus személyekkel van bajod?

Bennem is ez van: amikor egy olyannal állok szemben, aki nálam magasabb beosztásban, pozícióban van vmilyen szempontból, és nem egyezik a véleményünk, akkor bennem az belső feszültséget vált ki, mert a düht ugye nem lehet levezetni bizonyos helyzetekben. Ezért ez a belső feszültség-düh sírás formájában jön(ne) ki (mert valahogy ki kell jönnie).

30/N

1.

2013. ápr. 4. 13:20
 4/4 A kérdező kommentje:

Ez érdekes gondolat, lehet, nem is hülyeség. Apukám nagyon szigorú és mi nagyon rettegtünk tőle. Ellenszegülni meg pláne nem mertem neki.

Mert itt a dokis esetben is, ha válaszolok neki annyit, hogy higgye el, nekem sem öröm, hogy ennyit várok,utazok meg szervezkedek egy hülye receptért, és nem én tehetek róla, hogy most itt kell lennem, szerintem nem mondott volna rá semmit, mert egyébként egy értelmes ember.

Csak belém égett, hogy nem szabad visszaszólni, csak szenvedni. Simán lehet. Te tudsz ezzel kezdeni valamit?

2013. ápr. 4. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!